maandag 7 januari 2013

Review: A Generation After - A Generation After (Eigen Beheer, 2012)(Progressieve Rock)

A Generation After is een band uit Goes, Nederland, die in 2009 is ontstaan uit een andere band uit Goes, genaamd Custom Made.
Hun muzikale invloeden zijn divers, maar er zijn ook overeenkomsten daarin, zoals de bands Black Rebel Motorcycle Club, Brian Jonestown Massacre en Sleepy Sun.
Nadat de band de naam veranderd had en er een derde gitarist aangetrokken was, bestaat A Generation After uit: Bas Van Os - zang, Nikos Kyrmos - sologitaar en zang, Jasper Wouters - sologitaar en zang, Daniel Suykerbuyk - sologitaar, Max Baar - basgitaar en Rick Schitemaker - drums en percussie.
In 2010 werd er met het maken van hun debuut EP begonnen, die in 2012 klaar was en vier nummers bevat, waarvan "Lose", de eerste is.
Dit stevige nummer bevat een terug kerend ritme van de gitaar tijdens het eerste gedeelte van de song en nadat de band er halverwege mondharmonica spel aan toe voegd, verandert de muziek en krijgt een meer progressiever karakter, dat door het gebruik van drie gitaren haast symfonisch klinkt .
Vervolgens krijg ik "Fear The Times" te horen, een lekker klinkende stoner rock song is, met een vrij eentonig ritme, waardoor dit nummer een licht hypnotiserende uitwerking op me heeft en het voor mij onmogelijk is, stil te blijven zitten.
Daarna hoor ik "Welcome To My World", waarin de band me wederom een prima stukje stoner voor zet en wederom een terug kerend ritme hanteert, dat enkele prima tempowisselingen bevat.
Het laatste nummer van de EP heet "All Alone" en is een heerlijke rustige, maar toch vrij stevige, stoner rock song, die diverse uitstekende tempowisselingen heeft, waardoor het nummer spannend blijft.(Luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
De EP van A Generation After is een prima debuut, die het beluisteren meer dan waard is.
A Generation After - All Alone
http://www.youtube.com/watch?v=AZSSTmHrucw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten