maandag 22 februari 2016

Review: The Jezebels - Mover And A Groover EP (State Records, 2016) (Rhythm & Blues)

Thee Jezebels werd in november 2014 te Folkstone, Engeland opgericht en bestaat uit: Laura - zang en sologitaar, Letty - basgitaar en Lois - drums.
De bandleden speelden eerder is andere bands als: The Embrooks (Lois), Epiphone SG (Laura) en The Sine Waves (Letty) en lieten zich muzikaal beïnvloeden door garagerock, punk, Britse rhythm & blues en glamrock uit de sixties en seventees.
In het voorjaar van 2015 verscheen hun debuut single "Black Book"/ "Cried over You" via het State Records label, waarna de band ging toeren en opnieuw de studio in ging om de "Mover And A Groover EP" op te nemen.
Van deze opnamen zijn er vier nummers op de EP terecht gekomen, die 7 maart 2016 via State Records uitgebracht wordt, terwijl het vijfde nummer van die sessie, "Whitechapel Blues", alleen via een digitale download verkrijgbaar is.

De EP, waarvan de eerste 200 exemplaren een 2 kantige mini poster bevat, start met de titelsong "Mover And A Groover" en daarin laat de band me genieten van een schitterende 60's gerelateerde rhythm & blues song, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt, waarna ik "Lorelei" voorgeschoteld krijg en hierin speelt de band opnieuw zo'n geweldige uptempo rhythm & blues song in sixties stijl, die me aan de muziek van The Rolling Stones uit hun begin periode doet denken.
Kant 2 begint met "Ain't Worth The Time", waarin de band me een heerlijke swingende zeventiger jaren glamrock song laat horen, die invloeden uit de muziek van Suzi Quatro en van "Spirits In The Sky" van Norman Greenbaum bevat en gevolgd wordt door het laatste nummer, dat "Jezebel" heet en dit is een fantastische rock & roll song met rhythm & blues invloeden, die swingt als een trein.

"Mover And A Groover" van Thee Jezebels is een verrukkelijke EP, die ik iedere liefhebber van sixties en seventees muziek voor 100% kan aanraden en ik heb dan ook maar één woord voor dit product: Geweldig! (luister naar een gedeelte van de nummers via de soundcloud link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten