maandag 27 februari 2017

Review: Cozmic Corridors - Cozmic Corridors (Mental Experience, 2017) (Elektronisch / Psychedelisch / Rituele Muziek)

Rond 1972-1973 verscheen het album Cozmic Corridors van de band Cozmic Corridors, die uit Keulen, Duitsland, kwamen en bestond uit: Alex Meyer - synthesizer en keyboards, Peter Föster - sologitaar, Pauline Fund - zang en Hans-Jürgen Pütz - drums.
het album werd in een zeer beperkte oplage uitgebracht door Toby "The Mad Twiddler" Robinson op zijn Pyramid label en werd handmatig geperst.
Het Mental Experience label heeft deze LP op 15 februari 2017, zowel op vinyl als op CD, opnieuw uitgebracht, waarbij vermeldenswaardig is, dat de LP uitgave een digitale download coupon bevat.

Het album, dat 5 nummers bevat, start met "Dark Path" en hierin hoor ik de band een schitterend elektronisch nummer, dat psychedelisch, licht dreigend en mysterieus klinkt en in een langzaam tempo gespeeld wordt. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt "The Summit", waarin de band me een heerlijk elektronisch nummer voorschotelt, waarin een eentonig ritme van de synthesizer te horen is, waar tussendoor uitstekend orgelspel gespeeld wordt.
Halverwege verandert dit en gaat de muziek de kant op van kerk muziek, om tegen het einde weer in een eentonig ritme gespeeld te worden.
Dan krijg ik "Mountainside" te horen en dit start met een indringende toon, die langzaam over gaat in een eentonig terug kerend ritme, dat vergezeld gaat met religieuze achtergrond zang, waarbij het effect wordt gecreëerd, dat ik één of andere kerk dienst bij woon.
In "Niemand Versteht" gaat Cozmic Corridors verder met het maken van rustige muziek en zet me een prachtig elektronisch nummer voor, waarin gesproken tekst door vrij zware, eentonige, orgel muziek wordt ondersteund.
In het laatste nummer, dat "Daruber" heet, laat de band me genieten van een ruimtelijk klinkend, licht psychedelisch, dreigend mysterieus stuk muziek, dat tevens rituele klanken bevat.

"Cozmic Corridors" van Cozmic Corridors bevat 5 rustige nummers, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en me het idee gaven in een lange trip te zitten en ik kan iedere liefhebber van zowel elektronische als psychedelische muziek aanraden, deze geweldige schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten