maandag 26 juni 2017

Review: Anton Barbeau - Heaven Is In Your Mind (Fruits De Mer Records, 2017) (Psychedelische Pop)

Anton Barbeau uit Sacremento, Californië, Amerika, heeft in de laatste 20 jaar ongeveer 20 albums gemaakt en werkte daarop samen met onder andere XTC, The Bevis Frond en The Soft Boys.
Zijn laatst verschenen album "Sister Act" werd door The Sunday Times als album van het jaar bestempeld.
Anton, die tegenwoordig in Berlijn, Duitsland, woont, heeft in de loop der jaren diverse nummers via het Fruits De Mer Records label uitgebracht en zijn meest recente werk is de EP "Heaven Is In Your Mind".
De EP, die 24 juli 2017 via Fruits De Mer uitkomt, bevat 3 covers en een eigen nummer en zal op 7" gekleurd vinyl verschijnen.

Het eerste nummer is de cover "Heaven Is In Your Mind", die oorspronkelijk door Traffic uitgebracht werd en hierin hoor ik Anton een licht psychedelische pop song in een gemiddeld tempo spelen, die gevolgd wordt door een eigen compositie, getiteld "Secretion Of The Wafer", een schitterende psychedelische pop song, waarin de zang me zo nu en dan aan die van David Bowie doet denken.
Kant B start met "September Gurls", een cover van het Big Star nummer, waarin ik een lekker in het gehoor klinkende pop song voorgeschoteld krijg en in "Scary Monsters", een fantastische cover van de David Bowie song, laat Anton me nogmaals genieten van zijn zang kwaliteiten, die in dit, vrij progressieve, nummer volledig tot hun recht komen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).

"Heaven Is In Your Mind" van Anton Barbeau bevat 4 heerlijke songs, die ik iedere liefhebber van psychedelische pop kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten