maandag 26 juni 2017

Review: Travis Pike & The Brattle Street East - Watch Out Woman (State Records, 2017) (Garagerock / Rock & Roll)

Travis Pike uit Boston, Amerika, begon zijn muzikale loopbaan in 1963, maar bracht slechts 2 singles uit: "Don't Hurt Me Again"/"Feelin' Good" begeleidt door The Montclairs (Pike Productions) en "If I Didn't Love You Girl", die onder de naam Travis Pike's Tea Party verscheen op het Alma Records label in 1967.
Hij ontdekte zijn liefde voor het schrijven van liedjes, toen hij het titelnummer voor "Demo Derby", een 28 minuten durende film schreef, die door zijn vader (James Pike) geproduceerd werd.
Travis ging bij de US Navy, waardoor hij in Hamburg gelegerd was en trad in de legendarische Star-Club op onder de naam Teddy Pike en stond op de aanplakbiljetten vermeld als Teddy Pike - Twist And Show Sensation, totdat een auto ongeluk, waarbij zijn enkel verbrijzelde, zijn twist dagen abrupt eindigden en Travis eind 1964 terug naar Amerika moest.
Begin 1966 maakte Pike Productions een tweede film, waar hij, nadat hij zichzelf gitaar had leren spelen, 10 eigen nummers voor had geschreven, die eventueel in de film gebruikt konden worden.
De muziek werd gemaakt onder de naam Travis Pike and Oedipus And His Mothers, maar dat werd verandert in Travis Pike And The Brattle Street East, waarna ook The Montclairs 2 nummers van Travis in de film vertolkten.
De uitgevers van de film wilden een deel censoreren, maar James Pike weigerde dat, waardoor de film en tevens de muziek, niet verscheen, maar in 2012 vond Travis 3 van de originele opnamen terug en postte "Feelin' Good" op Youtube.
Het Britse State Records label brengt 10 juli 2017 2 nummers uit de film voor het eerst officiel op 7" vinyl in een beperkte oplage van 500 stuks in mono uitvoering op de markt.

De A-kant van de single van Travis Pike And The Brattle Street East heet "Watch Out Woman" en hierin hoor ik de band een schitterende swingende garagerock song ten gehore brengen, die live opgenomen is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en op de B-kant, eveneens live, laat de band me genieten van een vrij rustige rock & roll song, waarin de muziek in een slepend ritme gespeeld wordt en me lichtelijk doet denken aan "One Night" van Elvis Presley en me terug voert naar de jaren 50.

"Watch Out Woman" van Travis Pike & The Brattle Street East is een geweldige single, die ik elke liefhebber van jaren 60 muziek kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten