maandag 10 juli 2017

Review: Sumo Sun - Stamina (Space Rock Productions, 2017) (Hardrock / Melodische Rock)

"Stamina" is het debuut album uit 2009 van het studio project Sumo, die bestond uit leden van Deense en Ijslandse bands: Gas Giant, Beatnick Poem, Gyserfilm, Bleeder, Dyreforsøg, Megafon, Kantaloop en Psyched Up Janis.
Het album werd destijds alleen digitaal uitgebracht, maar is 29 mei 2017 ook via het Space Rock Productions label in een zeer beperkte oplage op gekleurd vinyl (170 zwart en 130 zilver vinyl) op LP verschenen, inclusief een eenzijdig bespeelbare 7" single op zwart vinyl.
De muzikanten, die op dit album spelen zijn: Mickael Petersen - zang, Stefan Krey - akoestische gitaar en sologitaar, Magnus Hannibal - sologitaar en synthesizer, Thomas Carstensen - basgitaar en Helge Haarh - drums.

Het album, dat, met de single meegerekend, 8 nummers bevat, begint met "Undone", waarin ik de band een mooie rustige rock song hoor spelen, die langzaam iets heftiger wordt en enkele prima tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Clever" en daarin schotelt de band me, in een gemiddeld tempo, een mix van hardrock en progressieve rock voor, waar de nodige tempowisselingen in zitten, die het nummer spannend houden.
Dan volgt "Dread", eveneens een rustig startende song, waarin het tempo langzaam opgevoerd wordt, waarna kant-B start met "Sleep", een prachtige rustige rock song.
Daarna zet Sumo Sun me weer een uitstekende mix van hardrock en progressieve rock voor, getiteld "Down", waarin de band wisselende tempo's gebruikt, om de spanning in het nummer te houden en deze wordt gevolgd door "The Higher Game" en hierin speelt de band een prima rustige song.
In "Onlooker" hanteert de band hetzelfde principe nogmaals, oftewel een rustig begin gevolgd door een iets heftiger ritme en wisselende tempo's, die gemixt wordt met een stukje melodische rock en in het bonus nummer "Till It's Gone" laat de band me opnieuw een mooie melodische rock song horen, waar diverse tempowisselingen in zitten (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie).

"Stamina" van Sumo Sun is, hoewel ik vind, dat de band teveel volgens hetzelfde principe te werk gaat, een uitstekende plaat en ik kan liefhebbers van zowel hardrock als melodische rock aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten