maandag 4 september 2017

Review: 5-Ó-Matic's - Devilicious (Eigen Beheer, 2017) (Rock & Roll)

5-Ó-Matics is een rockabilly band uit Vlissingen, Nederland, die in de winter van 2013 werd opgericht en bestaat uit: Tony - zang en sologitaar, Enrico - slaggitaar en zang, Pete - staande bas en zang, Glenn - tenor, alt en bariton saxofoon en zang en Marcello - drums en zang.
Tony is een oude bekende in de rockabilly scene en speelde in de jaren 80 in The Bobo's, in de jaren 90 in The Swingtones en tevens van de jaren 90 tot 2013 in The 2-Tones en trad op in heel Europa.
Enrico speelde net als Tony in The 2-Tones, Marcello in The Swingtones en Pete in The Drainpipes (jaren 80) en The Sideburns (jaren 90), terwijl Glenn, de zoon van Tony en tevens het jongste lid, niet alleen saxofoon speelt, maar ook mondharmonica, staande bas en gitaar.
De band bracht begin februari 2015 hun debuut album "Hydromatic", die in de Avalanche Studio werd opgenomen en 10 nummers bevat, in eigen beheer zowel op CD als digitale download uit.
Halverwege augustus 2017 verscheen hun 7" vinyl single "Devilicious", waarop 2 nummers staan, die over de duivel gaan en ook deze is in eigen beheer uitgebracht.

De A-kant van de single, die in een beperkte, met de hand genummerde, oplage van 500 stuks is verschenen, heet "Up Jumped The Devil", een cover van Roy Brown's song uit 1954 en hierin hoor ik de band een verrukkelijke swingende uptempo rock song spelen, waarbij stil zitten niet mogelijk is.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Op de B-kant staat "The Devil Is Mad", een heerlijke aanstekelijke rhythm & blues song, waar de saxofoon een belangrijke rol in speelt en ook hierbij is stil zitten geen optie.
Vermeldenswaardig is nog, dat de oorspronkelijke versie, uit 1955, door Dorothea Fleming uitgebracht werd.

"Devilicious" van 5-Ó-Matic's bevat 2 geweldige lekkere swingende rock songs, die ik iedere liefhebber van rock & roll van harte kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten