maandag 18 september 2017

Review: Black Moon Circle - Flowing Into The 3rd Dimension (Space Rock Productions, 2017) (Spacerock)

Black Moon Circle is een band uit Trondheim, Noorwegen, die bestaat uit: Öyvin - zang en basgitaar, Vemund - sologitaar en Per - drums, terwijl de band op enkele nummers wordt bijgestaan door Dr.Space van Öresund Space Collective.
De bandleden speelden al jaren in de Noorse rock & roll muziek scene in bands als The School en The Reilly Express, voordat ze in 2011 de band Black Moon Circle oprichtten.
Hun debuut EP met gelijknamige titel verscheen in 2013 via Space Rock Productions en hun eerste volledige album "Andromeda" uit 2014, die via Crispin Clover Records en Stickman Records uitgebracht werd, kreeg lovende woorden in de underground media, terwijl de band ook in de top 10 van beste nieuwe bands door de Obelisk website werd gerekend.
In 2013 ontmoette Dr.Space van Öresund Space Collective de band en besloten samen jamsessies te spelen, die vervolgens opgenomen werden.
Het Space Rock Productions label bracht 14 augustus 2015 één van die vroege jamsessies in een beperkte oplage op vinyl uit, getiteld "The Studio Jams Vol.1:  Yellow Nebula In The Sky" en deze is in november 2016 gevolgd door "The Studio Jams Vol. II", die in een beperkte oplage van 400 stuks op gekleurd vinyl is uitgebracht en tevens als digitale download verkrijgbaar is.
Ook verscheen het album "Sea Of Clouds", dat in juni 2015 live werd opgenomen, op 1 april 2016 digitaal en 15 april 2016 op vinyl via Crispin Glover Records, waarbij de eerste 100 albums vergezeld zijn gegaan  van een 100ste deel van het complete originele hoes ontwerp, dat door Marius Martinussen is gemaakt.
Het nieuwe album van de band heet "Flowing Into The 3rd Dimension" en is door het Space Rock Productions label uitgebracht.

Het album bevat slechts 2 nummers, waarvan "Barnard's Loop" het eerste is en hierin hoor ik de band een geweldig stonerrock nummer spelen, dat spacerock, progressieve rock invloeden en een hypnotiserend ritme bevat en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Kant B van het album wordt beslagen door "Waves", dat iets meer dan 26 minuten duurt en daarin krijg ik opnieuw een fantastische mix van stonerrock en  progressieve rock voorgezet, die tot halverwege in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarna het tempo omlaag gaat en de muziek experimenteel wordt, om even later weer te veranderen en in een rustig eentonig ritme uitgespeeld te worden.

Black Moon Circle heeft me met "Flowing Into The 3rd Dimension" 50 minuten in de ban van hun muziek weten te houden en ik kan deze schitterende schijf dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedere liefhebber van stonerrock, progressieve rock en spacerock.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten