zondag 29 december 2019

Review: A Life Divided - Echoes (AFM Records, 2020) (Elektro / Melodische Rock)

A Life Divided uit München, Duitsland werd in 2003 opgericht en bestaat uit: Jürgen Plangger - zang, Erik Damköhler - programmering, keyboards en sologitaar, Tony Berger - sologitaar, Toby Egger - basgitaar en Korl Furhmann - drums.
De band bracht hun debuut album "Virtualized" in 2003 in eigen beheer als CD uit en deze werd gevolgd door "Far" (CD, 2006, eigen beheer), "Passenger" (CD, 2011, AFM Records), "The Great Escape" (LP, CD en digitale download, 2013, AFM Records) en "Human" (LP, CD en dd, 2016, AFM Records) en ook verschenen er van 2010 tot 2015 6 download en 3 fysieke singles via AFM Records/Soulfood Records van de band en tevens 7 muziek video's.
Op 27 november 2019 verscheen de single "Enemy" als voorloper van het album "Echoes", dat op 31 januari 2020 via AFM Records in een beperkte oplage van 500 stuks als Boxset wordt uitgebracht en deze bevat een digipack CD, een A Life Divided vlag (80x120 cm), een A Life Divided sporttas, een sticker en een kaart met handtekeningen en tevens verschijnt het album als digitale download, CD en in een beperkte oplage als LP.

Het album bevat 13 nummers, waarvan "Hello Emptiness" het eerste is en hierin speelt de band een heerlijke swingende elektro song in een gemiddeld tempo en deze wordt gevolgd door "Dry Your Eyes", een lekker in het gehoor klinkende mix van elektro en hardrock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna zet de band me "Addicted" voor en hoor ik een uptempo powerpop song met invloeden uit begin jaren 80, die een dansbaar ritme heeft, enkele subtiele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Confronted", een rustige elektro rock song met melodische invloeden, die wisselende tempo's heeft.
In de single "Enemy" krijg ik een fantastische elektro song voorgeschoteld, die in een hoog tempo gespeeld wordt, de sfeer van begin jaren 80 uitwasemt en lichte invloeden van de muziek van de tv serie "Night Rider" plus hardrock heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), in "Rock ’N’ Roll Star" laat de band me genieten van een uptempo rock song, waarin de muziek me doet denken aan die van Bon Jovi en in "Far" speelt A Life Divided een prachtige melodische rock song in een gemiddeld tempo.
Dan volgen "Anybody Out There", een schitterende melodische rock song met een hoog meezing gehalte, een swingend ritme, heavy metal invloeden en enkele subtiele tempowisselingen, "Push", een swingende uptempo mix van elektro en melodische rock, waarbij stil zitten geen optie is en "Servant", eveneens een mooie melodische rock song met een hoog dansbaar gehalte.
Verder hoor ik "The Ordinary", een geweldige dansbare uptempo elektro song, "Circles", een uptempo mix van disco, elektro en melodische rock, die zeer dansbaar is en het CD bonus nummer "Forevermore", waarin de band nogmaals zo'n prima melodische rock song ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.

"Echoes" van A Life Divided staat vol uitstekende rock songs, die liefhebbers van elektro en melodische rock zeker op waarde zullen weten te schatten en ik kan hen deze schijf dan ook zeker aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten