zondag 22 december 2019

Review: Squire - Get Ready To Go! (Hi-Lo Records, 2019) (Punk / Powerrock / Pop)

Squire uit Londen, Engeland, bestaat uit: Anthony Meynell - alle instrumenten en Kevin Meynell - drums.
In de periode 1977-1978 stond de band bekend onder de naam The Numbers en nam thuis een aantal nummers op een Teac 3340 4 sporen recorder op.
Hi-Lo Records brengt 12 oude nummers, plus een originele onuitgebrachte demo en 1 nieuwe song, na 40 jaar uit, als LP en als cassette, onder de titel "Get Ready To Go!", waarbij de naam van de band is verandert in Squire.

Het album start met de nieuwe song "I’m 21", waarin de band een heerlijke swingende punkrock song ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme en enkele subtiele tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Let's Have Some Fun", een mooie rock song, die in jaren 50-60 stijl gespeeld wordt en invloeden van de surf muziek van The Beach Boys heeft.
Daarna volgen "City Breakdown", een swingende mix van beat, rhythm & blues en de muziek van The Beach Boys, "Left Behind", een uistekende rock song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en eentonige zang bevat, "Four Timer Girl", een opgewekte swingende uptempo punk song, waarin de zang me me lichtelijk doet denken aan The Ramones en "All I Gotta Do", een jaren 60 beat song, waarin de invloed van The Beatles terug te horen is.
In "I Just Don't Wanna a Work" speelt Squire een geweldige swingende uptempo punk song, in "Getting Better" laat de band me genieten van een aanstekelijke swingende powerrock song en in "Tesco Music" zet de band me heerlijke dansbare pop song voor, die een hoog meezing gehalte heeft.
Dan volgen "No Change", een schitterende uptempo punkrock song, die invloeden van de jaren 60 heeft, een aanstekelijk ritme bevat en swingt als een trein, "Do What You Wanna Do", een verrukkelijke vrolijk klinkende powerrock song, die in een hoog tempo gespeeld wordt en aanzet tot dansen en "Steve Zodiac Returns", een uitstekende instrumentale rock song, die enkele tempowisselingen heeft.
Verder hoor ik "Livin' In The City", een swingende punkrock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en de titel song "Get Ready To Go!", een uptempo song in de stijl van The Ramones, die swingt en een aanstekelijk ritme bevat, waarop stil zitten niet mogelijk is.

"Get Ready To Go!" van Squire is een lekkere swingende plaat om te horen en ik heb dan ook van begin tot einde genoten van de uptempo punk, powerrock en pop, waardoor ik deze schijf aan elke liefhebber van deze genres kan aanraden.(luister naar dit aalbum via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten