The Fuzztones werd in 1980 te New York City, Amerika opgericht door Rudi Protrudi - sologitaar en zang, Deb O'Nair - zang, orgel en achtergrondzang, Randy Pratt - basgitaar en Michael Phillips - drums.
Na enkele bandwisselingen bestond de band in 1984 uit: Rudi Protrudi, Deb O'Nair, Michael Jay - basgitaar, Elan Portnoy - sologitaar en Ira Elliot - drums en in deze formatie bracht de band hun debuut album "Lysergic Emanations" in 1985 uit.
Vervolgens verschenen: "In Heat" (1989), "Braindrops" (1991), "Monster A-Go-Go" (1992), "Salt For Zombies" (2003), "Boom" (2006), "Horny As Hell" (2008) en "Preaching To The Perverted" (2011).
Omdat de band in 2020 hun 40 jarige bestaan viert is het debuut album "Lysergic Emanations" op 3 juli 2020 her-uitgebracht via Easy Action Records als 2CD, samen met een niet eerder uitgebracht live concert, dat 12 mei 1985 in The Matrix opgenomen werd.
"Lysergic Emanations", dat 12 nummers bevat, start met "1-2-5", waarin de band een schitterende swingende uptempo garagerock song met sterke jaren 60 invloeden ten gehore brengt en deze wordt gevolgd door "Gotta Get Some", een heerlijke swingende mix van rhythm & blues en garagerock, die subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Journey To Tyme", een geweldige swingende rock song met 60er jaren invloeden, "Ward 81", een fantastische licht psychedelische song, die met gesproken woord begint en swingt als een trein en "Strychnine", een swingende licht psychedelische rock song met een terugkerend ritme, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft. en me lichtelijk aan de muziek van The Ramones doet denken.
In "Radar Eyes" laat The Fuzztones me genieten van een psychedelische rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, in "Cinderella" krijg ik een swingende uptempo rock & roll song voorgezet, die rhythm & blues invloeden heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "Highway 69" hoor ik een uitstekende rock song, die diverse tempowisselingen bevat.
Dan volgen "Just Once", een psychedelische rock sock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele tempowisselingen heeft, "She's Wicked", een uptempo rock song, die een terugkerend ritme heeft.
Verder hoor ik "As Time’s Gone", een uptempo rock song, die swingt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Living Sickness", een verrukkelijke licht psychedelische song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, invloeden van surf muziek bevat en een terugkerend ritme heeft.
"Live At The Matrix Germany" telt 23 nummers en begint "Intro", waarin geroezemoes te horen is, waarna de band de muziek inzet met "Cinderella" en ik een geweldige swingende uptempo rock song voorgeschoteld krijg, die gevolgd wordt door "Bad News Travels Fast", een uptempo rock & roll song, die subtiele tempowisselingen heeft en "Voices Green & Purple", een uitstekende korte rock song, die een terugkerend ritme heeft en op het eind experimenteel wordt en deze loopt over in "Blackout Of Gretely", die een zelfde ritme heeft en swingt.
Daarna volgen "No Friend Of Mine", een uptempo garagerock song met een dansbaar ritme, "Louie Go Home", een swingende rock song, "As Times Gone", een uptempo song met een aanstekelijk ritme en "She's Wicked", een geweldige uptempo song met een terugkerend ritme.
In "Brand New Man" zet The Fuzztones me een swingende rock song voor, die een licht psychedelisch ritme heeft, in "99th Floor", hoor ik een uptempo rock song, in "Gotta Get Some -Journey To Tyme" krijg ik een heerlijke rock song voorgeschoteld, die enkele tempowisselingen heeft, swingt en tegen het einde meer snelheid krijgt en in "My Flash On You" zet de band me nogmaals zo'n puike swingende uptempo rock song voor.
Dan volgen "We're Pretty Quick", een swingende licht psychedelische garagerock song, "Love At Psychedelic Velocity", waarin de band een geweldige licht psychedelische song ten gehore brengt, die tempowisselingen heeft en swingt en "Psychotic Reaction", een fantastische swingende rock song met enkele tempowisselingen.
Vervolgens hoor ik "1-2-5", een schitterende uptempo garagerock song, "Loose", een progressieve uptempo song, waarin de muziek naar die van Iggy & The Stooges neigt, "Encore", waarin het publiek om meer muziek vraagt, "Run Chicken Run", een verrukkelijk swingend instrumentaal nummer, dat in een hoog tempo gespeeld wordt en lichte surf invloeden heeft, "Blues Theme", eveneens een instrumentaal swingend nummer, waarna de muziek stopt en het publiek in "Encore Applause" om nog meer vraagt en krijgt, want de band geeft "Human Fly" als laatste toegift en hierin krijg ik weer zo'n lekker in het gehoor klinkende rock song voorgezet, die een aanstekelijk ritme heeft.
De 2CD "Lysergic Emanations" van The Fuzztones staat vol fantastische uptempo rock songs, die energie uitstralen en ik kan iedere liefhebber van garagerock, licht psychedelische rock en rock in het algemeen, deze uitgave, waar ik zeer van genoten heb, dan ook ten volle aanbevelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten