zondag 30 augustus 2020

Review: Alain Pire Experience - Apex (Eigen Beheer, 2020) (Psychedelische Rock)

Alain Pire (zang, sologitaar, Hammond orgel, percussie en mellotron) richtte te Marchin, België, zijn trio Alain Pire Experience op, dat verder bestaat uit: René Stock - basgitaar en achtergrondzang en Marcus Weymaere - drums en achtergrondzang.
De band bracht hun debuut album "Cambridge" op 2 februari 2014 in eigen beheer als LP in een zeer beperkte oplage uit en tevens verscheen het album in een beperkte oplage als CD en als digitale download en deze werd gevolgd door: "Songs From The 13th Floor" (1 oktober 2017, beperkte oplage als CD, eigen beheer), "Apex" (24 april 2019, beperkte oplage als CD, eigen beheer) en "Live In Cardigan" (6 maart 2020, beperkte oplage als CD, eigen beheer).
Op het album "Apex" spelen de volgende gastmuzikanten mee: Jacky Coppens - achtergrondzang (2 nummers), Jean-Luc Mandelier - farfisa en Hammond orgel (2 nummers), Benoît Poncin - basgitaar (1 nummer) en Jérôme Danthinne - drums (1 nummer).

Het album "Apex", dat 8 nummers bevat, begint met "I Saw The Light Today", waarin de band een heerlijke psychedelische song ten gehore brengt, die invloeden van The Beatles heeft en een aanstekelijk ritme bevat, dat tegen het einde iets meer snelheid krijgt en gaat swingen en gevolgd wordt door "On The Other Side", een fantastische uptempo song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en sterke invloeden van de jaren 60 muziek bevat.
Daarna volgen "Run Away", een uitstekende uptempo song, die een hoog meedein gehalte heeft, orkestrale begeleiding bevat en swingt als een trein en "Only A Northern Song", een schitterende hedendaagse cover van dit nummer van The Beatles.
In "Have Some Fun" schotelt Alain Pire Experience me een vrolijk klinkende psychedelische uptempo song voor, die aanzet tot dansen en in "Never Go Your Way" krijg ik een swingend uptempo nummer met invloeden van The Beatles te horen, waarbij stil zitten geen optie is.
Verder volgen "Into The Deep" een verrukkelijk nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en "Lost On A Cloud", een geweldige psychedelische song met invloeden van Pink Floyd, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat.

"Apex" van Alain Pire Experience bevat 8 schitterende psychedelische songs, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoort deze CD dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten