zondag 23 augustus 2020

Review: Airportman, Fabio Angeli - Il Paese Non Dorme Mai (Lizard Records, 2019) (Gitaar Muziek / Avant-Garde)

Airportman is een muzikaal project van Giovanni Risso - akoestische, sologitaar en diamonica en Marco Lamberti - akoestische, solo-, basgitaar, piano en  harmonium, dat te Cuneo, Italië, werd opgericht in de zomer van 2003.
De band bestaat verder uit: Paolo Bergese - vibrafoon, percussie en basgitaar, Giacomo Oro - sologitaar en piano en Francesco Alloa - drums en percussie.
Tevens spelen Davide Dutto - trompet, Cinzia Mansueta Mureddu - cello en Stefano Giaccone - saxofoon mee als gastmuzikanten.
In 2002 bracht de groep hun eerste demo-CD "2.45 am" in eigen beheer uit, gevolgd in 2003 door "Di Terra E D'ombra" (eigen beheer), "Inverno In Divenire" (eigen beheer, 2004) en "Son(g)" (eigen beheer, 2005).
Vervolgens kwamen ze in 2006 bij Lizard Records terecht, die hun volgende albums "Off" (2007), "Rainy days" (2007), "Letters" (2008), "Weeds"(2009), "Nino E L'Inferno" (2010), "Modern" (2012) en "David" (2014) uitbracht.
Op 11 januari 2020 bracht Lizard Records hun album "Il Paese Non Dorme Mai", waarop 8 nummers staan, als CD en als digitale download uit en hierop spelen Giovanni en Marco samen met Mansueta Cinzia - altviool en zang en Fabio Angeli - Zang en synthesizer.

Het album begint met "Intro" en hierin laat Airportman me een triest klinkend nummer horen, dat in een traag tempo gespeeld wordt en enigszins dreigend over komt en dit wordt gevolgd door "A.M. <1>", een prachtig rustig stukje akoestisch gitaarspel.
Daarna volgen "A.M. <2>", waarin de band verder gaat met het maken van mooi akoestisch gitaarspel in een rustig tempo, "A.M. <3>, eveneens een akoestisch nummer en dit wordt in een iets hoger tempo gespeeld en "A.M. <4>", een uitstekend akoestisch nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
In het titel nummer "Il Paese Non Dorme Mai / 4 Agosto 2010" zet Airportman me een fantastisch avant garde nummer voor, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een gesproken tekst bevat, in "Il Paese Non Dorme Mai" krijg ik een schitterend stuk avant garde te horen, dat gezongen wordt en in een iets sneller tempo dan het vorige gespeeld wordt en in "Life In Vain" schotelt de band me een heerlijke vrij rustige song voor, waarin de zang alleen door prima gitaarspel begeleid wordt.

"Il Paese Non Dorme Mai" van Airportman, Fabio Angeli is een uitstekende rustige CD, die prima nummers bevat en ik kan liefhebbers van gitaar muziek en avant garde dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar een medley van dit album via de youtube link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten