maandag 4 januari 2021

Review: Mark & The Clouds - Santa Claus Is Out Of Tune (Eigen Beheer, 2020) (Kerst / Pop)

Mark & The Clouds is een band uit Londen, Engeland, die door Marco Magnani - zang en sologitaar werd opgericht nadat zijn band Instant Flight op een dood spoor belandde.
Hun debuut LP "Blue Skies Opening" werd gemaakt met medewerking van  bevriende muzikanten uit heden en verleden, zoals: John O'Sullivan - basgitaar, Fabio Serrone - solo- en basgitaar, Michele Rossiello - basgitaar, Javier Ayensa - sologitaar, Ian Button - drums, Shin Okajima - drums, Tiberio Ventura - drums, Ray Fontana - keyboards, Tom Hammond - trompet en Joe Hammond - trombone.
De LP, die 30 juni 2014 verscheen en 11 nummers bevat, is in een gelimiteerde oplage van 250 stuks via Mega Dodo Records uitgebracht, waarvan de eerste 100 exemplaren vergezeld gingen van een CD, waarop 4 songs staan, die niet op de LP voor komen, terwijl de CD versie 13 nummers bevat.
Ook "Cumulus", dat 10 maart 2017 via het Mega Dodo Records label verscheen, werd zowel op LP (180 gram zwart vinyl), CD en als digitale download uitgebracht en verscheen tevens in een beperkte oplage van 100 stuks op 2CD, inclusief het optreden, dat de band tijdens het Games For May 2014 deed.
Vermeldenswaardig is ook dat er op de uitgave van de LP 11 nummers staan, terwijl de CD en digitale download 15 nummers bevatten.
De band , die tegenwoordig bestaat uit: Marco Magnani, John O'Sullivan, Shin Okajima, Tom Hammond en Joseph Hammond, bracht in eigen beheer de CD "Live At The Half Moon" op 12 november 2020 uit, dat 24 mei 2015 te Putney opgenomen werd en op 22 december 2020 verscheen de digitale kerst song "Santa Claus Is Out Of Tune".

"Santa Claus Is Out Of Tune" is een lekker in het gehoor klinkende uptempo kerst single, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en aanzet tot meezingen en tegen het einde van het nummer over gaat in kerst en nieuwjaar-wensen.

"Santa Claus Is Out Of Tune" van Mark & The Clouds is een heerlijke swingende digitale single, die een beetje extra licht brengt in deze donkere tijden en ik kan liefhebbers van de betere pop en kerst liedjes, dit nummer dan ook van harte aanraden.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)Geen opmerkingen:

Een reactie posten