maandag 11 januari 2021

Review: Starified - Fat Hits (Ripple Music, 2021) (Heavy Rock)

Starified uit Moskou, Rusland, werd in 2017 opgericht en bestaat uit: Vadim Ambartsumian – zang en drums, Yuriy Berezovik – sologitaar en Dmitri Shurpakov – basgitaar.
De band bracht hun debuut digitale nummer "Shoot Me!" op 12 oktober 2015 uit, gevolgd door: "Starified" (1 juni 2017, LP via CSBR Records en digitale download) en "Feathers" (12 december 2018, LP via CSBR Records en dd).
Hun derde album "Fat Hits", waarop 10 nummers staan, verschijnt 15 januari 2021 via Ripple Music als LP in een beperkte oplage op half goudkleurig/half zwart vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage als digipack en als dd en op dit album wordt de band bijgestaan door Alina Bakanova en Alexandra Sobolev, die de achtergrondzang verzorgen op "An Ode to Tenacious D".

Het album begint met "Scapegoat", waarin de band een stevige heavy rock song in een niet al te hoog tempo speelt, die melodische invloeden heeft en gevolgd wordt door "Don Loco", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo, die subtiele tempowisselingen heeft en melodische invloeden bevat (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "An Ode To Tenacious D", eveneens zo'n puike stevige song, die een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot beweging, invloeden bevat van hardrock uit de jaren 80 en iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt.
Daarna volgen "Anti Rebel", een schitterende rock song met een afwisselend tempo en een hoog meedein gehalte en "Saraton", een vrij langzame rock song, die een aanstekelijk ritme, invloeden van grunge en tempowisselingen heeft.
In "Wider Lane"schotelt Starified me opnieuw zo'n prima rock song in een gemiddeld tempo voor, die subtiele tempowisselingen heeft, in "What If" krijg ik een zelfde soort song te horen, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en in "Pick A Fight" laat de band me genieten van een stevige melodische rock song, die in een traag tempo wordt gespeeld en tempowisselingen heeft.
Verder volgen "Noah" en ook hierin speelt de band zo'n lekker in het gehoor klinkende rock song met tempowisselingen en hardrock invloeden en "Same Old River", een geweldige song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk dansbaar ritme en lichte melodische invloeden.

"Fat Hits" van Starified staat vol uitstekende rock nummers met invloeden van grunge en hardrock, die hoofdzakelijk in een gemiddeld tempo worden gespeeld en naar mijn mening wel iets meer variatie hadden mogen hebben, maar zeker bij liefhebbers van heavy rock, hardrock en grunge in de smaak zullen vallen en ik wil hen dan ook aanraden, eens te gaan luisteren naar deze prima plaat.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten