zondag 23 oktober 2022

Review: Rýr - Transient (Golden Antenna Records, 2022) (Post-Rock / Metal)

Rýr uit Berlijn, Duitsland werd in 2018 opgericht en bestaat uit: Marius - sologitaar, Markus - sologitaar, Lukas - basgitaar en Malte - drums.
De band bracht op 18 januari 2019 het digitale nummer "Late For The Funeral" uit en deze werd op 10 januari 2020 gevolgd door het debuut album "Left Fallow", dat via Narshardaa Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks werd uitgebracht, waarvan 100 op zwart, 100 op wit met zwarte spetters en 100 op doorzichtig wit met gerookt zwart 180 gram vinyl en tevens verscheen het album als CD en als digitale download.
Op 28 oktober 2022 brengt Rýr hun tweede album "Transient" uit via Golden Antenna Records, dat 5 nummers bevat en deze verschijnt als LP, als CD en als digitaal album.

Het album start met "Trajectory", waarin Rýr een schitterende mix van post-rock en metal in een gemiddeld tempo speelt, die een terugkerend ritme bevat (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Derisive", een stevig zwaar klinkend rock nummer met een gemiddeld tempo, post-rock invloeden en een terugkerend ritme.
Daarna volgt "Alienated" eveneens een stevige mix van metal en post-rock met een gemiddeld tempo, die tempowisselingen en een aanstekelijk terugkerend ritme heeft.
In het titel nummer "Transient" schotelt Rýr me opnieuw zo'n zelfde soort nummer aan, dat een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme, invloeden van post-rock en metal bevat en tempowisselingen heeft, maar enkele minuten over de helft van het nummer besluit de band over te gaan in een iets sneller tempo met een aanstekelijk terugkerend ritme.
Het laatste nummer "Shattered" begint met een trage stevige zware klanken, die na 1 minuut iets meer snelheid krijgen, waaraan metal invloeden en een hypnotiserend terugkerend ritme aan toegevoegd worden.

"Transient" van Rýr is een uitstekend album met prima post-rock en metal invloeden, dat zeker bij liefhebbers van dit genre in de smaak zal vallen en ik kan hen dan ook aanraden deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten