zondag 3 september 2023

Review: Hanford Flyover - Source (Friends Of The Fish, 2023) (Psychedelische Pop)

Hanford Flyover uit Louisville en Staffordshire, Kentucky, Amerika werd door Josh Bowler - sologitaar, keyboards en achtergrondzang en Holy Bowler - zang en keyboards opgericht, die samen met Ian Turner - bas- en sologitaar, drums en keyboards de band vormen.
De band bracht op 27 januari 2019 hun debuut single "Just Another Day" als 7" op zowel geel als blauw vinyl via Fruits De Mer Records uit en tevens als digitaal nummer, waarna op 17 februari 2019 hun digitale debuut album "FreeFall" volgde en deze werd op 22 mei 2020 gevolgd door de digitale EP "All We Have Is Now".
Op 21 juni 2021 verscheen hun album "Hanford Tape Sessions", waar 9 nummers op staan, via Friends Of The Fish als LP in een zeer beperkte oplage van 200 stuks, als CD gestoken in een LP hoes en als digitale download en op 7 april 2023 verscheen het digitale album "Source", waarop 16 nummers staan en dit wordt op 11 oktober 2023 als CD uitgebracht door Friends Of The Fish en hierop staan 8 nummers.

Het album begint met de radio versie van "Shadows On The Sun", waarin Hanford Flyover een schitterende uptempo psychedelische song ten gehore brengt, die een aanstekelijk terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door de lange versie van "Shallow Waters", een heerlijke swingende uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Neutrino" (lange versie), een fantastische uptempo song met een terugkerend ritme, dat tot dansen aanzet.
Daarna volgen de lange uitvoeringen van "This Is Now", een prima uptempo mix van folk en pop, die enkele tempowisselingen heeft en bij tijden wijle swingt, "Formless", een geweldige uptempo rock song met melodische invloeden en "Firefly", een prachtige song met afwisselende tempo's en een aanstekelijk ritme.
In de lange versie van "Golden" zet Hanford Flyover me een lekker in het gehoor klinkende uptempo pop song voor, die melodische invloeden bevat en swingt en in de lange versie van "Entropy" krijg ik een verrukkelijke licht psychedelische pop song te horen, die een hypnotiserend terugkerend ritme en acidrock invloeden heeft, waarmee het duo me in een lichte trance brengt.

"Source" van Hanford Flyover is een uitstekende CD, die heerlijke psychedelische nummers bevat, waar ik erg van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook sterk aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten