zondag 24 september 2023

Review: Jemek Jemowit - Zemsta (Atypeek Music, 2023) (Elektro)

Jemek Jemowit uit Polen en tegenwoordig in Berlijn, Duitsland woont, is een dj en éénman band, die op 5 december 2007 zijn debuut uitbracht met de digitale EP "Jive Johnny".
Daarna volgden: "Wave and Groom" (digitale EP, 1 maart 2010), "Jemcock [To Kill]" (digitaal nummer, 16 juli 2011), "Zemsta" (LP via Fabrika Records en digitaal album, 1 september 2011), "Tekkno Polo" (cassette en digitale EP, 22 april 2013), "(Das Ist) Jemek Der Hit" (digitale EP, 15 juni 2015), "Jemek Jemowit Is Doktor Dres" (LP en digitaal album, 27 november 2015), "Wr​ó​g Publiczny No. 1" (CD en digitaal album, 18 november 2016), "Das Satanische Album" (digitaal album, 13 december 2018), "Tekkno Polo (2020 Remastered Version)", (digitale EP, 1 februari 2020), "Legenda Zygmunta Blask" (digitaal album, 29 september 2021) en "P​.​Z​.​P​.​R. Propaganda" (digitale EP, 20 oktober 2022) en op 29 september 2023 brengt Atypeek Music zijn debuut album "Zemsta" uit in een geremasterde versie als CD en als digitaal album.

Het album, dat 12 nummers bevat, begint met "Intro", een korte gesproken radio boodschap en deze wordt gevolgd door "Jeans Und Leder", een elektro song met een gemiddeld tempo en invloeden van "Peter Gunn" van Henri Mancini en new wave en "Männer Meiner Heimat", een dansbare mix van house en elektro met een gemiddeld tempo met tempowisselingen.
Daarna volgen "In Schöneberg", een lekker in het gehoor klinkende elktro song met een aanstekelijk dansbaar ritme en een gemiddeld tempo, "Meine Tabletten", een prima elektro song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en tempowisselingen en "Liebe, Krass Und Hass", eveneens een swingende elektro song met een gemiddeld tempo.
In "Am Boden Zerschmettert" zet Jemek Jemowit me geweldige swingende song voor, die een terugkerend ritme heeft, in "Sąd Ostateczny" krijg ik opnieuw zo'n heerlijke swingende elektro song te horen, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "Angst Vor Feuer" laat hij me genieten van een mix van elektro en house, die in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld.
Verder volgen het titel nummer "Zemsta", een uitstekend dansbaar nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, "Internist Im Internet", waarin ik nogmaals zo'n zelfde soort elektro song te horen krijg, die swingt en "Chcę Zostać Twoją Matką", een langzame song met een terugkerend dansbaar ritme.

"Zemsta" van Jemek Jemowit staat vol puike dansbare elektro songs, waar ik erg van genoten heb en die ik elke liefhebber kan aanraden.(luister naar het album uit 2011 via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten