zondag 26 november 2023

Review: Autómata - Heart Murmur (Atypeek Music / Araki Records, 2023) (Post-Rock)

Autómata uit Parijs, Frankrijk werd in 2019 opgericht en bestaat uit: David Vivès - drums en 12 snarige gitaar (track 1), François Lamouret = keyboards, piano en elektrische gitaar (track 1 en 7), akoestische gitaar (track 2), programmering (track 1 en 3), scratchen (track 5), Jean-Baptiste Elineau - basgitaar, elektronica en synthesizer (track 5) en Etienne Ertul - sologitaar, keyboard en piano (track 2 en 6), basgitaar en elektronica (track 6).
De band bracht hun debuut album "Autómata" in 2021 in eigen beheer uit en op 8 december 2023 verschijnt hun tweede album "Heart Murmur", dat 7 nummers bevat, via Atypeek Music in een beperkte oplage als CD en als digitale download.

Het album begint met "On A Wire", waarin Autómata een schitterend progressief rock nummer ten gehore brengt, dat een terugkerend ritme heeft en aanzet tot dansen en gevolgd wordt door "Sad Guru", een mooi rustig nummer met post-rock invloeden, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en heftiger gespeeld wordt en tijdelijk weer langzamer wordt, om vervolgens weer meer snelheid te krijgen.
Daarna volgen "Dead Fields", een fantastisch nummer met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, waarin wisselende sterktes van geluidsklanken zitten en "Mad Motor", een prachtig post-rock nummer met een gemiddeld tempo en een gesproken tekst, dat lichte filmmuziek invloeden bevat en een aanstekelijk ritme heeft.
In "Killing Spiders" zet Autómata me een heerlijk post-rock nummer met een gesproken tekst voor, dat een aanstekelijk ritme bevat en in "Memories" krijg ik een traag stuk post-rock te horen, dat piano en synthesizer muziek aan elkaar koppelt.
Verder volgt het langste nummer "Processions, dat 19 minuten duurt en hierin laat de band me genieten van een met zware tonen startend nummer, dat een post apocalyptische sfeer oproept en melodische invloeden heeft, dat na 6 minuten iets meer snelheid krijgt, om 5 minuten later te stoppen en 2 minuten voor het einde over te gaan in een mooi langzaam melodisch nummer.

"Heart Murmur" van Autómata is een lekker in het gehoor klinkend post-rock album, waar ik enorm van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook sterk aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten