zondag 5 november 2023

Review: Hence Confetti - Hence Confetti (Bird's Robe Records, 2023) (Metal / Post-Rock)

Hence Confetti uit Bathurst, Australië, bestaat uit: Rowland Hines - sologitaar en zang, Gareth Dwyer - basgitaar en Adam Golsby - drums.
De band bracht op 4 juli 2023 hun debuut EP "Hence Confetti" als digitale download uit en deze wordt door Bird's Robe Records op 10 november 2023 als CD in een beperkte oplage van 300 stuks en als bundel (T-shirt + CD) in een beperkte oplage uitgebracht. 

De EP, die 5 nummers bevat, start met "New Homes", waarin Hence Confetti een prima rock nummer ten gehore brengt, dat mooi rustig start, om na een minuut heavy klanken en een terugkerend ritme bijgevoegd te krijgen en dit nummer wordt gevolgd door "Buttons", een stevige metal song met een gemiddeld tempo, een repeterend ritme, een onverstaanbare tekst en tempowisselingen.
Daarna volgen "Rorschach", een schitterend melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme en lichte post-rock invloeden en "Ovation", een puike mix van post-rock en metal, waarin rustige en heftige muziek met elkaar verbonden worden.
In het laatste nummer, "Bandages", zet Hence Confetti me een heerlijk uptempo rock song voor, die een repeterend ritme heeft en een aanstekelijk terugkerend ritme bevat.

"Hence Confetti" van Hence Confetti bevat 5 uitstekende nummers, waarin post-rock en metal met elkaar gecombineerd worden en ik raad iedere liefhebber van deze genres dan ook aan om deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten