zondag 29 oktober 2023

Review: Yawning Balch - Volume Two (Heavy Psych Sounds, 2023) (Melodisch)

Yawning Balch uit Orange Country, Amerika werd door Bob Balch (Fu Manchu) -sologitaar en synthesizer en Gary Acre (Yawning Man) - sologitaar opgericht en bestaat verder uit Billy Cordell - basgitaar en Bill Stinson - drums.
De band bracht op 7 juli 2023 hun debuut album "Volume One" uit via Heavy Psych Sounds als LP, als CD en als digitale download en deze wordt op 3 november 2023 gevolgd door "Volume Two", dat eveneens via Heavy Psych Sounds als LP in een beperkte oplage van 15 stuks als test persing op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op groen/blauw/geel vinyl, als LP in een beperkte oplage van 400 stuks op creme vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD en als digitale download.

Het album bevat 3 nummers en begint met "A Moment Expanded (A Form Constant)", waarin Yawning Balch een schitterend 18 minuten durend nummer ten gehore brengt, dat invloeden van melodische en progressieve rock met elkaar verbindt en in een gemiddeld tempo met een terugkerend ritme gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Daarna volgt "Flesh Of The Gods", een prachtig melodisch nummer met lichte post-rock en acid rock invloeden en een gemiddeld tempo.
In "Psychic Aloha" laat Yawning Balch me genieten van een heerlijk progressief melodisch nummer, dat een terugkerend ritme heeft.

"Volume Two" van Yawning Balch bevat 3 uitstekende melodische nummers met progressieve invloeden en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten