zondag 8 oktober 2023

Review: Autogramm - WannaBe (Beluga Records / Stomp Records, 2023) (Powerpop)

Autogramm uit Seattle (USA), Chicago (USA) en Vancouver (Canada) bestaat uit: Jiffy Marx - zang, sologitaar en synthesizer, CC Voltage - basgitaar en zang, The Silo - drums en zang en Lars Von Seattle - sologitaar en zang.
De band bracht op 21 september 2018 hun debuut uit met de 7" single "Jessica Don't Like Rock 'N' Roll" / "Walk Don't Talk 2 Me", die via Snappy Little Numbers en Party Product Records tegelijkertijd verscheen met hun debuut album "What R U Waiting 4?", dat via Nevado Records als LP en CD werd uitgebracht.
Daarna verschenen: "Bad Day" (7" single via Jarama 45RPM Records, 2019), "Working Man" (digitale single in eigen beheer, 2020), "No Rules" (LP en CD via Nevado Records, 2021) en op 29 september 2023 werd hun single "WannaBe" via Beluga Records en Stomp Records uitgebracht als voorloper van hun album "Music That Humans Can Play", dat 14 november 2023 als LP in een beperkte oplage op roze vinyl, als LP in een beperkte oplage op lichtblauw vinyl, als 2LP in een beperkte oplage op roze en lichtblauw vinyl en als digitale download wordt uitgebracht. 

In "WannaBe", dat ook op het album staat, krijg ik een heerlijke powerpop song met een terugkerend ritme voorgeschoteld, die een aanstekelijk dansbaar ritme en invloeden van new wave heeft.

"WannaBe" van Autogramm is een prima single, waarmee de band me nieuwsgierig heeft gemaakt hoe de rest van het album klinkt en ik kijk daar dan ook reikhalzend naar uit.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten