zondag 15 oktober 2023

Review: Colin Edwin & Robert Jurjendal - The Weight Of A Shadow (Hard World, 2023) (Post-Rock / Melodisch)

Colin Edwin - Ebow en programmering uit Londen, Engeland is het meest bekend als basgitarist van de band Porcupine Tree.
Op 4 november 2020 bracht hij met sologitarist Robert Jurjendal - Ebow en Roland Vg8 synthesizer uit Estland het digitale album "Another World" uit en op 27 oktober 2023 verschijnt hun album "The Weight Of A Shadow", via Hard World Records als CD.

Het album, dat 12 nummers bevat, begint met "Barely Visible", waarin Colin Edwin & Robert Jurjendal een traag nummer ten gehore brengen, dat invloeden van experimentele jazz en avant garde herbergt en na enkele minuten meer snelheid krijgt, waarna "Cyclic Drift" volgt en het duo een schitterend avant garde nummer met een niet al te hoog tempo speelt, dat een terugkerend ritme heeft.
Daarna volgen het titelnummer "The Weight Of A Shadow", een prachtig melodisch post-rock nummer spelen, dat een gemiddeld tempo heeft en een aanstekelijk ritme bevat en gevolgd wordt door "Time To Find The Sun", een uitstekend nummer met een vrij rustig tempo, dat melodische invloeden heeft en "Soul Blizzard", een prima melodisch post-rocknummer met een aanstekelijk ritme.
In "Unknown Hands" schotelen Colin Edwin & Robert Jurjendal me een puik rustig nummer voor, dat progressieve elementen bevat (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), in "The Grid" krijg ik een geweldige mix van progressieve rock en post-rock in een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme te horen en in "Springunal" laat het duo me genieten van een fantastisch nummer met een gemiddeld tempo, dat avant garde en film invloeden bevat.
Dan volgen "Penumbra", een schitterend melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Shadow Ritual", een nummer, dat psychedelisch begint, om na een minuut over te gaan in een rustig stuk muziek met een terugkerend ritme.
Verder hoor ik "Sub Flow", een melodisch nummer met lichte Oosterse jazz invloeden", een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "Back To The Light, een lekker in het gehoor klinkend nummer met 
een melodisch ritme en een gemiddeld tempo.

"The Weight Of A Shadow" van Colin Edwin & Robert Jurjendal staat vol prima melodische en post-rock nummers, die ik elke liefhebber kan aanraden te gaan beluisteren, om zelf over deze schijf te oordelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten