zondag 8 oktober 2023

Review: Occult Hand Order - Silence By The Raging Sea (Eigen Beheer, 2023) (Stoner)

Occult Hand Order uit Lyon, Frankrijk werd in 2018 opgericht en bestaat uit: Tony Duvillard - drums, Hugo Zepah - zang en basgitaar en Nico Fabre - sologitaar.
De band bracht hun debuut album "Occult Hand Order" op 25 september 2019 als digitaal album in eigen beheer uit en deze werd gevolgd door de EP "The Chained The Burned The Wounded", die op 17 oktober 2020 als CD, als digitale EP en samen met hun debuut album als CD verscheen.
Op 30 juni 2023  bracht de band het nummer "Sink" als eerste digitale single van het album "Silence By The Raging Sea" uit en deze werd op 15 september 2023 gevolgd door de tweede single van dit album, getiteld "Sailors", waarna het album op 20 oktober 2023 in eigen beheer zal verschijnen en als LP en als digitaal album.

Het album, dat 6 nummers bevat, begint met "Sink", waarin Occult Hand Order een uitstekende stoner rock song ten gehore brengt, die een niet al te hoog tempo bevat, een terugkerend ritme en tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Sailors", een song met een rustig tempo en een terugkerend ritme, die na enkele minuten iets meer snelheid krijgt, waarbij ook de muziek steviger klinkt, om net over de helft van het nummer melodisch te worden en hierin speelt de band de muziek in een langzaam tempo .
Daaarna volgen "Pyre", dat met surf klanken begint, maar al snel verandert in een stevig stoner nummer met een vrij langzaam tempo en een terugkerend ritme en "Fever", een heerlijke stevige song met een terugkerend ritme en stoner invloeden, die eindigt in chaos.
In "Tidal Waves" zet Occult Hand Order me een puike trage song voor, die melodische invloeden heeft en in "Golden Bones" krijg ik opnieuw een nummer met een langzaam tempo te horen, dat een terugkerend ritme en lichte melodische invloeden heeft.  

"Silence By The Raging Sea" van Occult Hand Order bevat prima stonerrock nummers, die in een niet al te hoog tempo worden gespeeld en ik raad iedere liefhebber van dit genre dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar de eerste 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten