zondag 29 oktober 2023

Review: Les Shtauss - No Feeling (Atypeek Music, 2023) (Punk / Garagerock)

Les Shtauss uit Nantes, Frankrijk, werd opgericht onder de naam Doktor Shtauss, maar werd later veranderd in Les Shtauss en bestond uit: Jimmy B. - drums, Manu - basgitaar, Fafa - ritme gitaar, Ludo - sologitaar en Goret - zang.
De band bracht in 1987 de 7" single "Everybody Rockin'" / "Black In Town" uit via Teenage Records en verscheen in 1988 op de compilatie LP "Eyes On You" van Closer / Teenage Records met het nummer "Bang Bang Boom", waarna hun mini LP "No Feeling", waarop 6 nummers staan, in 1989 werd uitgebracht via Closer Records.
Op 17 november 2023 brengt Atypeek Music hun album, inclusief de single en het nummer van de compilatie LP als CD en als digitale download opnieuw uit.

De CD begint met de 6 nummers van het mini album en hiervan is "Bigger Man" het eerste.
Daarin hoor ik Les Shtauss een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock spelen, die swingt en aanzet tot dansen en gevolgd wordt door "Sweet Sixteen", een geweldige swingende uptempo garagerock song, waarbij stil zitten geen optie is en "My Bottle Of Wine", een prachtige vrij rustige song, die iets over de helft van het nummer meer snelheid krijgt, heftiger wordt en invloeden van de muziek van The Stooges bevat.
Daarna volgen "Unchain That Girl", een fantastische uptempo punkrock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, "Martian", een schitterende punk uptempo song met ruimtelijke surf invloeden en een terugkerend ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Bagaboo", een uitstekende swingende uptempo garagerock song, die subtiele tempowisselingen heeft 
Vervolgens hoor ik Les Shtauss de nummers van de single spelen, die met "Everybody's Rockin" begint, waarin de band een puike uptempo punk song ten gehore brengt, die swingt als een trein en een hoog meezing gehalte heeft en gevolgd wordt door "Black In Town", eveneens een snelle punkrock song, die swingt en rock & roll invloeden heeft en verder volgt "Bang Bang Boum", een heerlijke rock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt.

"No Feeling" van Les Shtauss bevat 9 verrukkelijke garagerock en punkrock nummers, die op 1 na allemaal uptempo gespeeld worden en swingen en ik raad iedere liefhebber van deze genres dit album dan ook sterk aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten