zondag 21 januari 2024

Review: Dez Dare - A Billion Goats. A Billion Sparks. Fin. (God Unknown Records, 2024) (Punk)

Dez Dare (het alias van Darren Smallman van de bands Battle Worldwide, Low Transit Industries, Thee Vinyl Creatures, The Sound Platform en Warped) groeide op in Geelong, Victoria, Australië, waar hij beïnvloed raakte door de lokale punk en rock scene in 1990 en verhuisde naar Engeland in 2010, waar hij sindsdien deel uit maakt van de huidige muziekscene.
Hij bracht op 30 oktober 2020 zijn debuut EP "So Cold, Josephine" als digitale EP uit, gevolgd op 12 februari 2021 door de digitale split EP "Splitz", die hij deelde met Melt Citizen (El Paso, USA), waarna op 15 maart 2021 het digitale nummer "Dumb Dumb Dumb" verscheen, als voorloper van het album "Hairline Ego Trip", dat 9 nummers bevat en op 4 juni 2021 via CH!MP Records als LP in een beperkte oplage op gespetterd vinyl, als CD in een beperkte oplage van 40 stuks en als digitale download werd  uitgebracht.
Daarna verscheen op 1 april 2022 zijn single "1.9.8.5." via CH!MP Records, als voorloper van zijn album "Ulysses Trash", dat op 19 augustus 2022 via dit zelfde label werd uitgebracht, waarnap 17 maart 2023 het album "Perseus War" via dit label als LP, als CD en als digitaal album verscheen en op 5 mei 2023 werd dit gevolgd door de 7" EP "Critical Mind Dump", dat via Six Tonnes De Chair onder licensie van CH!MP! verscheen.
Op 5 januari 2024 bracht God Unknown Records de single "Got A Fire In My Socket" als voorloper van het album "A Billion Goats. A Billion Sparks. Fin.", dat op 1 maart 2024 via God Unknown Records verschijnt als LP, als CD en als digitale download en hierop staan 11 nummers.

Het album begint met de single "Got a Fire In My Socket", waarin Dez Dare een swingende uptempo song met dance en punk invloeden ten gehore brengt, die tot dansen aanzet (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Matter Vs Matter [Explicit]", een geweldige punk song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "10,000 Monkeys + An Argument With Time", een schitterende rock song met een gemiddeld tempo, die aanzet tot meezingen en een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "No One Wants To Hear It", een uptempo song met subtiele tempowisselingen, die swingt als een trein, "Gotta Cold Feeling", een uitstekende uptempo song met een terugkerend ritme, "Entangled Entropy", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar terugkerend ritme en "Call My City, Don't Call My Telephone", een puike swingende uptempo punk song, waarbij stil zitten geen optie is.
In "Josephine Says Explode" zet Dez Dare me een swingende uptempo song voor en in "Schrödinger's Apocalypse" krijg ik een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme te horen.
Verder volgen "The Elasticity Of Knowing", een fantastische song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat swingt als een trein en "A Billion Voices Screaming, Hello Void!", een verrukkelijke uptempo song, die swingt en een terugkerend dansbaar ritme heeft.

"A Billion Goats. A Billion Sparks. Fin." van Dez Dare staat vol geweldige swingende punk gerelateerde nummers waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten