zondag 7 januari 2024

Review: Highest Primzahl On Mars - Escape From Moronia (Sunhair Music, 2023) (Krautrock)

Highest Primzahl On Mars uit Frankfurt, Duitsland bestaat na een bezettingswisseling tegenwoordig uit: Gerd Böhme - drums, Frank Diedrich - basgitaar, Arun Kumar - sologitaar en Uli "Hank" Wagner - sologitaar.
Op 23 november 2023 verscheen hun debuut album "Escape From Moronia" via Sunhair Music als CD en als digitale download en hierop was hun voormalige gitarist Dietrich Skrock nog in de gelederen en op 16 december bracht de band het digitale nummer "Merry Christmas" uit.

Het album, dat 5 nummers bevat, start met het titel nummer "Escape From Moronia", waarin Highest Primzahl On Mars in een zwaar traag tempo begint, dat psychedelische invloeden heeft en na enkele minuten verandert in een geweldig uptempo stuk muziek, dat een swingend hypnotiserend terugkerend ritme heeft en lichte invloeden van krautrock en shoegaze bevat, om enkele minuten voor het einde over te gaan in licht psychedelische klanken.
Daarna volgt "Hung Up On A Game", een heerlijk ruimtelijk psychedelisch nummer, dat in een rustig tempo gespeeld wordt en na 2 minuten verandert in een schitterend krautrock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "Dwarfs On A Hill" laat Highest Primzahl On Mars me genieten van een schitterend krautrock nummer, dat met hoge snelheid wordt gespeeld en swingt als een trein.
Dan volgt "Herff's Cosmic Comet Ride", een fantastische mix van psychedelische muziek en progressieve rock, die met een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een licht hypnotiserend terugkeren ritme bevat, waarmee de band me in een lichte trance brengt.
Het laatste nummer heet "Foreground Radiation" en hierin krijg ik opnieuw een verrukkelijk stuk muziek voorgeschotelt, dat swingt en een terugkerend ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.

"Escape From Moronia" van Highest Primzahl On Mars bevat 5 uitstekende nummers, die invloeden van krautrock en psychedelische muziek hebben en terugkerende ritmes bevatten en ik heb hier dan ook enorm van genoten, waardoor ik iedere liefhebber van deze genres deze meesterlijke schijf kan aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten