maandag 9 september 2013

Review: Deamon's Child - Demo (Zygmatron / D.I.Y., 2013) ( Stonerrock)

Deamon's Child is het alter ego van John Deamon uit Duitsland, die alle  instrumenten, op de eerste oorspronkelijke versie, van "Demo", die in maart 2013 opgenomen is, bespeelt.
Nadat de opnames klaar waren richtte hij de band Deamon's Child op, om de songs ook live te kunnen spelen en deze band bestaat momenteel uit: John Deamon - sologitaar en zang, Anami Deamon - basgitaar en zang en Jack Deamon - drums en dit trio nam de CD "Demo" in deze uitgebrachte versie op.
Hun eerste optreden doet de band echter pas op 6 december 2013 in Bei Chez Heinz te Hannover, Duitsland, samen met 2 andere bands.
"Demo" bevat 6 nummers, waarvan "Lutscher" de eerste is en hierin laat de band me een rustige, maar stevige stonerrock song horen, die een hypnotiserend ritme bevat en in het Duits gezongen wordt en gevolgd wordt door "Alles Bio, Immer Bio", eveneens in het Duits gezongen, maar nu ligt het tempo een stuk hoger en neigt de song naar de hardrock.
Daarna hoor ik nog een in het Duits gezongen nummer, getiteld "Mine Leer", waarin de muziek swingt als een trein, de song tussen hardrock en punk inzit en het tempo vrij hoog ligt.
Dan krijg ik "Venus" te horen, een geweldig spannend stonerrock nummer, waar pas tegen het einde van het nummer zang aan toegevoegd wordt en dat me aanzet met de muziek mee te bewegen.
"Vertigo" is een kort zwaar instrumentaal stonerrock nummer, waarin de band een licht psychedelisch effect in verwerkt en in "Among, The Shadows", het enige in het Engels gezongen nummer, speelt de band een schitterende mix van hardrock, new wave en stonerrock, die swingt.
"Demo" is een uitstekende CD, die me van begin tot einde heeft weten te boeien en een aanrader is voor iedereen, die van dit genre muziek houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten