maandag 30 september 2013

Review: The Future Primitives - Into The Primitive (Voodoo Rhythm Records, 2013) (Garage Rock)

De band The Future Primitives werd in 2011 te Cape Town, Zuid Afrika, opgericht en bestaat uit: Johnny Tex - zang en sologitaar, Heino Retief - basgitaar en Warren Fisher - drums.
De muziek, die de band speelt, is een mix van garagerock, punk, rockabilly en surf, die in hoge snelheid gespeeld wordt.
"Into The Primitive" is het derde album van de band en de opvolger van "Songs We Thaught Ourselfs", dat in juni 2013  op vinyl uitgebracht werd, door Casbah Records en Dangerhouse Skylab en "This Here's The Future Primitives", dat in januari 2013, eveneens op vinyl, via Groovy Records verscheen.
Ook "Into The Primitive", waarop 13 songs staan, wordt door Voodoo Rhythm Records, naast de CD uitgave, op vinyl uitgebracht en het eerste nummer van het album is meteen de titel song "Into The Primitive", een rauw klinkende garagerock song, waarin ook rockabilly invloeden te horen zijn, die gevolgd wordt door "Girl Like You", een uitstekende mix van garagerock, rock & roll en seventies punk.
Daarna hoor ik "In And Out", een iets rustiger nummer, dat in de stijl van de jaren 60 surf bands gespeeld wordt, maar ook wel iets van The Ramones sound heeft, en aan zet tot dansen.
Dan volgt "Always Come Back Home", een vrij commerciële dansbare rock & roll song, waarna ik "Evil", een mix van een punk en een snelle rockabilly song hoor.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Every Night" laat de band me een uitstekende rock song horen, waarin het ritme lichtelijk hypnotiserend werkt en in "You Lied" gaat de band weer over op het spelen van een lekkere ruige garagerock song, waarbij de rauwe zang, van Johnny Tex, prima tot zijn recht komt.
"Tried To Let You Go" is een kruising van een surf en poprock song, "The Drone" een swingende garagerock song en "Never Wanted You", een prima mix van punk en rock & roll.
Vervolgens hoor ik "For She", een swingende garagerock song, waarbij het ritme uitnodigt tot mee dansen, "Not At All", een snelle punk song en "Without A Feeling", dat door de diverse tempowisselingen, eerst rustig gespeeld wordt en vervolgens snel en opzwepend, waarmee het nummer tot een climax gebracht wordt.
"Into The Primitive" is een prima CD, die vol staat met lekker klinkende snelle muziek en een "Must" voor liefhebbers van seventies punk en garagerock.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten