maandag 20 oktober 2014

Review: Electric Moon - Lunatics + Lunatics Revenge (Sulatron, 2014) (Progressieve Psychedelische Rock)

Electric Moon uit Fulda, Hessen, Duitsland, ontstond toen multi-instrumentalist Sula Bassana - gitaren, drums, effecten en orgel ging samen spelen met Komet Lulu - basgitaar, effecten en zang en Berni - drums.
Eerdere projecten van Sula waren o.a. Liquid Visions, Südstern 44, Weltraumstaunen, Interkosmos en Zone Six, maar ook maakte hij diverse solo- CD's en enkele met Modulfix.
De eerste officiële CD van Electric Moon, Lunatics" verscheen in 2009 via Nasoni Records en drummer Berni, met wie de CD-R "First Takes" gemaakt werd, was toen reeds vervangen door Pablo Carneval.
Daarna volgden meer releases, "Lunatics Revenge" met drummer Pablo Carneval (Nasoni, 2011), Inferno met drummer Alex (Sulatron, 2011), "The Doomsday Machine" met drummers Pablo Carneval en Alex (Nasoni, 2011) en de split LP met de Franse band Glowsun, "Sun And Moon" (Sulatron, 2011).
Verder verschenen er via Sulatron enkele CD-R uitgaven in zeer beperkte oplage, zoals: "Live At Epplehaus 2010" (2010), "Live At Immerhin" (2011), "Flaming Lake" (2011) "Live At Sulatron Label Night" (2011) en "Cellar Space Live Overdose" (2012), waarop Alex de drummer weer was.
Hun nieuwe drummer heet Marcus Schnitzler, die ook de drummer van de spacerock band The Spacelords is en met hem werd de CD/2LP "Mind Explosion" opgenomen.
Op de 2LP/2CD "Lunatics & Lunatics Revenge" uit 2014, een heruitgave van de eerste 2 CD's, bestaat de band uit Sula Bassana, Komet Lulu en Pablo Carneval.
De 2LP van deze heruitgave, die in een gelimiteerde oplage van 500 stuks verschenen is, bevat een klaphoes, die van nieuw artwork van de hand van Lulu voorzien is, plus poster en is geperst in gekleurd vinyl, terwijl de CD versie eveneens als dubbel album is uitgebracht.

De LP1/CD1, waarop 3 nummers staan, start met "Brain Eaters", waarin ik een iets meer dan 19 minuten durend geweldig stuk progressieve rock te horen krijg, dat grotendeels in een stevig tempo gespeeld wordt, maar tegen het eind, door een tempowisseling, een stuk rustiger gespeeld wordt en invloeden uit acid rock bevat.
Daarna laat de band me genieten van "Hotel Hell", een schitterend door Lulu gezongen psychedelisch nummer, dat in een rustig tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door het laatste nummer van LP1/CD1, getiteld "Moon Love" en hierin schotelt de band me een fantastisch 23 minuten durend nummer voor, dat in een licht hypnotisch ritme gespeeld wordt en psychedelische invloeden heeft, maar halverwege versnelt de band het tempo en verandert het nummer in een geweldig stukje progressieve rock, om vervolgens terug te keren naar het rustige tempo.
Op LP2/CD2 staan 4 nummers, waarvan "Gefärliche Planetengirls" de eerste is en hierin krijg ik een uitstekende mix van progressieve en psychedelische rock te horen, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en gevolgd wordt door "Lunatic", waarin de band een heerlijk stevig progressief rock nummer speelt. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Vervolgens hoor ik "D-Tune" en dit progressieve rock nummer begint met vrij heftig gitaarspel en bevat verder enkele subtiele tempowisselingen, een licht hypnotiserend ritme en psychedelische en acid rock invloeden.
In het laatste nummer, "The Landing", verrast de band me door een fantastisch rustig atmosferisch nummer te spelen, dat bijna tegen de new age muziek aan zit.

Op "Lunatics + Lunatics Revenge" staan 7 fantastische nummers, die stuk voor stuk meer dan de moeite waard zijn om te beluisteren en daarom kan ik deze geweldige 2LP/2CD dan ook aanraden aan elke liefhebber van progressieve en psychedelische muziek.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten