maandag 27 oktober 2014

Review: Black Moon Circle - Andromeda (Crispin Clover Records/Stickman Records, 2014) (Progressieve Rock)

Black Moon Circle is een nieuwe band uit Trondheim, Noorwegen, die bestaat uit: Öyvin - zang en basgitaar, Vemund - sologitaar en Per - drums, terwijl de band op enkele nummers wordt bijgestaan door Dr.Space van Öresund Space Collective.
De bandleden speelden al jaren in de Noorse rock & roll muziek scene in bands als The School en The Reilly Express, voordat ze in 2011 de band Black Moon Circle oprichtten.
Hun debuut EP met gelijknamige titel verscheen in 2013 via Space Rock Productions en hun nieuwe volledige album "Andromeda" uit 2014 is via Crispin Clover Records en Stickman Records uitgebracht.

"Andromeda" bevat 5 nummers, waarvan de eerste "The Machine On The Hill" heet en daarin hoor ik de band een lekker swingende progressieve rock song spelen, waarin een licht hypnotiserend ritme zit en dat spacerock invloeden bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik "Jack's Cold Sweat" te horen en hierin speelt de band een uitstekende progressieve stonerrock song, die tegen de hardrock aan zit en eveneens lichte spacerock invloeden bevat.
Dan volgt "Supernova", waarin de band me een schitterende rustige progressieve rock song met een hypnotiserend ritme voor schotelt, die gevolgd wordt door "Dragon", een fantastische rustige rock song, waarin de muziek grotendeels door de gitaar en drums gespeeld wordt, die de zang tot iets over de helft van de song in een eentonig hypnotiserend ritme begeleiden, maar dan breekt de hel los en gaat het nummer verder in een geweldige ruige heavy rock song.
Het laatste nummer en tevens het langste, is de titelsong "Andromeda" en daarin laat de band me genieten van een, bij tijd en wijle, heftige progressieve rock song, waarin hardrock invloeden zitten en de band zich helemaal laat gaan.

Black Moon Circle heeft met "Andromeda" een werkelijk schitterend album gemaakt, waarvan ik voor de volle honderd procent heb genoten en ik kan dit album dan ook aan elke hardrock, stonerrock en progressieve rock liefhebber aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten