maandag 13 oktober 2014

Review: White Candles - Monolith EP (Sunstone Records, 2014) (Psychedelische Elektronische Muziek)

White Candles is een Amerikaanse band, die in 1999 te Philadelphia werd opgericht door Mark Saddlemire en Timothy Meskers, die samen de band vormen.
De band bracht hun eerste nummers in juli 2009 uit via de digitale CD "Flowers For Delia", waarop 5 nummers staan plus het bonus nummer "Shunga" en een nog te bepalen exclusief nummer, dat per e-mail gestuurd werd, zodra het opgenomen was, waarna op 8 april 2011 het nummer "Shunga" op de digitale CD EP2 verscheen.
De CD "Flowers For Delia" is via het Nieuw Zeelandse label The Active Listener uitgebracht en 3 van de nummers van deze CD staan op de Monolith EP, die half november 2014 op 7" vinyl via het Sunstone Records label verschijnt.

De plaat begint met "Astral Projections" en daarin hoor ik de band een swingend stukje instrumentale elektronische muziek spelen, dat gevolgd wordt door "Monolith", waarin ik White Candles een schitterende melodische mix hoor maken van psychedelische en elektronische muziek.
In "Tires-moi Des Mes Rêves" krijg ik opnieuw een fantastische mix van elektronische en psychedelische muziek voorgeschoteld, waarin de band in het elektronische gedeelte, net als in het voorgaande nummer, sterk beïnvloed lijkt door de Fransman Pierre Henry. (luister naar dit nummer via mijn facebook pagina)

Ik vind de "Monolith EP" een geweldige 7", die je als liefhebber van dit genre muziek niet mag missen en dus een aanrader van formaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten