zondag 17 december 2017

Review: Bazooka - Zougla (Inner Ear Records, 2017) (Rock)

De Griekse band Bazooka werd in 2008 te Volos opgericht en verhuisde vervolgens naar Athene.
De band, die bestaat uit: Xanthos Papanikolaou – zang en sologitaar, Bill Zelepis - sologitaar, Aris Rammos - basgitaar, Panos Papanikolaou - keyboards en percussie en John Voulgaris – drums en percussie, bracht hun debuut single "Shame Take My Brain" / "Ravening Trip” in 2011 via het Inch Allah Records label uit, waarna hun EP “I Want To Fuck All The Girls In My School” in 2012 door het Amerikaanse Slovenly Records label verscheen.
Vervolgens werd hun debuut album "Bazooka" in 2013 uitgebracht door Slovenly Records en in 2016 gevolgd door de single "Tied To Your Bed” (Sound Effect Records) en hun volgende album “Useless Generation” (Slovenly, 2016).
Op 27 november 2017 is hun 7" EP "Zougla" (Jungle) via het Inner Ear Records label zowel op vinyl en als digitale download verschenen.

De EP, die 4 nummers bevat, start met de titel song "Zougla" en daarin brengt de band een schitterende swingende powerrock song ten gehore, die in het Grieks gezongen wordt, vergezeld gaat van oerwoud geluiden en in een aanstekelijk hoog tempo gespeeld wordt, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Daarna hoor ik de band een mooie, vrij rustige, akoestische song spelen, die "Exailosou" heet en me het idee geeft naar een nummer uit een cowboy film te luisteren, waarna "I Diki Sou I Sira" volgt en Bazooka me een heerlijke jaren 80 gerelateerde song voorschotelt, die een licht hypnotiserend ritme heeft, dat tevens prima dansbaar is.
Het laatste nummer van de EP heet "Thelo Fisi" en daarin verrast de band me door een fantastisch nummer te spelen, dat licht psychedelische invloeden bevat en in een gemiddeld tempo ten gehore gebracht wordt, waarna de band tegen het einde totaal uitfreakt en het nummer in chaos afsluit.

"Zougla" van Bazooka, dat 4 verrukkelijke nummers bevat, heeft me van begin tot eind geboeid en ik kan deze schijf dan ook ten volle aanraden, aan elke liefhebber van rock muziek.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten