maandag 15 januari 2018

Review: Chuck Norris Experiment - Hotter Stuff (Ghost Highway Recordings / Savage Magic Records, 2018) (Hardrock)

Chuck Norris Experiment werd in 2004 te Gothenburg, Zweden opgericht en bestaat uit: Chuck Ransom - zang, Chuck The Ripper - sologitaar, Chuck Dakota - basgitaar, Chuck Rooster - sologitaar en Chuck Buzz - drums.
De naam Chuck Norris Experiment is  gekozen als een eerbetoon aan de legendarische blues gitarist Charles "Chuck" Norris, die het klassieke live album "Los Angeles Flash" te Gotenburg op 25 juni 1980 maakte.
In de 14 jaar van bestaan, maakte de band al diverse LP's CD's, Split CD's / LP's en singles en verschenen verscheidene nummers via verzamel albums, die, sinds 2004, via verschillende labels, zoals I Hate Records, Off The Hip Records, Tornado Ride Records, Masterrock Records, Psycho T Records, No Balls Records, Bad Attitude Records, Nicotine Records, Scarey Records, Ghost Highway Records, Dope Productions, Savage Magic en Transubstans Records werden uitgebracht.
De CD "The Chuck Norris Experiment / So Fucking What" verscheen gratis bij OX-Fanzine in maart 2008 als een gezamenlijke uitgave van Psycho T Records, Masterrock Records & Tornado Ride Records.
Ook verscheen er in 2011 via Dope Productions een CD genaamd "The Pitcher Collection Vol.1", die, in een oplage van 150 stuks, gratis werd verstrekt bij het optreden van de band op 26 november 2011 in The Pitcher te Düsseldorf, Duitsland en waren er speciale uitgaven van albums, die alleen in Italië, Amerika, Duitsland en Australië verschenen.
De band trad met veel bekende Europese acts op, zoals Peter Pan Speedrock, Dozer, Exploited, Electric Eel Shock, Hard-Ons, Meteors en Bombshell Rocks.
Na hun album "Right Between The Eyes" uit 2014, dat via het Zweedse Transubstans label zowel op LP (rood en zwart vinyl) als op CD en als digitale download uitgebracht werd, verschenen er diverse 7"singles, een DVD en CD's via andere labels, onder andere: "Respect The Chuck America" (CD, Strange Magic Records, 2015), "Live In London (Bootleg Series - Part 2)" (CD, Dope Productions, 2016) en "Chuck Norris Experiment / Trigger McPoopshute - Split CD" (CD, Dope Productions, 2016), voordat hun zevende officiële studio album "Chück Me!" op 5 mei 2017 door het Transubstans label zowel op LP, CD als op digitale download werd uitgebracht, waarna aansluitend, in 2017 en 2018, een uitgebreide wereldwijde tournee volgde.
Op 1 februari 2018 verschijnt het album "Hot Stuff", via Ghost Highway Recordings (Spanje) / Savage Magic Records (USA), waarop 13 nummers staan, die niet op andere albums van de band voor komen, waaronder diverse tribute nummers, een onuitgebrachte song, single versies en een akoestische song.
"Hot Stuff", die vanaf 1 januari bij de labels en tevens via de Chuck Norris Experiment webshop te bestellen is, wordt in een beperkte oplage van 150 stuks op zwart vinyl en in een zeer beperkte oplage van 50 stuks op CD uitgebracht en beide uitgaven zijn met de hand genummerd en van handtekeningen voorzien.

Het album start met "Keeping Halloween Alive" en daarin brengt de band een heerlijke swingende cover van het Alice Cooper nummer in een vrij hoog tempo ten gehore, die gevolgd wordt door "Everything Belongs To You", een schitterende ruige uptempo hardrock song, die swingt als een trein.
Daarna hoor ik "I Got Erection" (Turbonegro), een fantastische dreigend klinkende rock song, die diverse tempowisselingen heeft, waarna "Where Eagles Dare" (featuring Jake Starr & HeWhoCanNotBeNamed) (Misfits) volgt en de band een geweldige mix van punk en hardrock speelt, die aanzet tot dansen (luister naar dit nummer via de youtube link on der de recensie).
In "de single versie van "White Devil" laat de band me genieten van een schitterende uptempo hardrock song, die aan het begin van het nummer, lichte invloeden van The Sex Pistols bevat en in "de single uitvoering van "Eaten Alive" krijg ik een opnieuw een lekkere swingende hardrock song voorgeschoteld, waar de vonken vanaf vliegen.
Dan krijg ik "Hungry Heart" (Bruce Springsteen) te horen en ook in dit nummer swing Chuck Norris Experiment er op los, waarna "Rock Out" (Motörhead) volgt, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een schitterende mix van hardrock en pop bevat.
Vervolgens mag ik genieten van "She" (Misfits), een uitstekende, vrij rustige, poprock song met een aanstekelijk melodisch ritme, die gevolgd wordt door  "Second Chance", een fantastische rock song, die diverse subtiele tempowisselingen bevat en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, waarbij de muziek me enigszins doet denken aan die van Bon Jovi.
Het volgende nummer heet "Right Between The Eyes" en hierin laat de band me de akoestische versie horen, die werkelijk geweldig klinkt, waarna "Ballcrusher"  (W.A.S.P) volgt en ik opnieuw een prachtige rustige song voorgezet krijg, terwijl het laatste nummer het onuitgebrachte "Habit To Murder" is en daarin krijg ik een schitterende swingende rock song te horen, die enkele prima tempowisselingen bevat.

Hoewel "Hot Stuff" weliswaar geen nieuw studio album is, bevat het toch 13 heerlijke rock songs en voor de liefhebbers van deze band zeker ook interessante
nummers en ik kan deze schijf dan ook van harte aanraden aan een ieder, die van de betere hardrock houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten