zondag 21 januari 2018

Review: The Devils - Iron Butt (Voodoo Rhythm Records, 2017) (Noise Rock & Roll)

The Devils uit Napels, Italië werd in maart 2015 opgericht door Gianni Vessella - sologitaar en zang en Erica Toraldo - drums en is genoemd naar Ken Russel's B-film The Devils uit 1971.
Het duo haalt hun muzikale inspiratie uit de muziek van The Cramps, Jon Spencer, Hound Dog Taylor, The Oblivians, Fugazi, The Gories en Hasil Adkins, om er maar een paar te noemen.
Sinds hun oprichting deed de band ontelbare optredens in Italië en Frankrijk, waar ze Jim Diamond van The Dirtbombs ontmoetten, die hun debuut album tussen 15 en 19 februari 2016 te Montpellier, Frankrijk, opnam en op dezelfde dag, dat ze Jim ontmoetten, kregen ze een contract bij Voodoo Rhythm Records, doordat Reverend Beat-Man die dag in dezelfde stad aanwezig was en de band zag optreden.
Hun debuut album "Sin, You Sinners!", dat zowel op CD als op LP is verschenen, werd in 2016 uitgebracht en op 15 december 2017 door "Iron Butt" opgevolgd, dat eveneens op LP en CD verscheen via Voodoo Rhythm Records.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met "Put Your Devil Into My Ass" en daarin hoor ik de band een korte heftige noise rock song spelen, die met hoge snelheid mijn gehoorgang binnen komt en gevolgd wordt door "Red Grave", een geweldige ruige garagerock song, die lichte surf invloeden heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Daarna volgt "Pray Your Parrots", een snelle rock song, die ook in een hoog tempo gespeeld wordt, waarna ik "Guts Is Enough" voorgezet krijg, waarin de band hun visie op de legerzang van marcherende Amerikaanse soldaten laat horen en die wordt met de snelheid van het licht gespeeld.
Dan hoor ik "White Collar Wolf", een schitterende vrij rustige blues gerelateerde song, die een slepend ritme bevat en gevolgd wordt door "Don't Tell Jesus", een korte heftige snelle noise rock song.
In "Big Is Our Sin" zet The Devils me weer zo'n heftige snelle noise rock song voor, waarin enkele tempowisselingen zitten en in "Radio Maria Anthem" laat de band me genieten van een instrumentaal rock nummer.
Vervolgens hoor ik "The Devil's Trick Is Not A Treat", een fantastische swingende rock & roll song, die een licht hypnotiserend ritme bevat en gevolgd wordt door "The People Suite", dat vrij rustig begint, om halverwege te ontaarden in een heftige ruige snelle noise rock & roll song, waar de vonken vanaf spatten.

"Iron Butt" van The Devils is een korte, maar heerlijke plaat, die in hoge snelheid gespeeld wordt en zeker bij liefhebbers van dit genre in de smaak zal vallen en ik kan deze schijf dan ook ten zeerste aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten