zondag 5 augustus 2018

Review: The Good Hand - Blissful Yearning (Minstrel Records, 2018) (Rock)

Nadat Arjan Hoekstra - zang en sologitaar samen ging spelen met Dennis Edelenbosch - basgitaar en Ingmar Regeling - drums, was de band The Good Hand uit Zwolle en Kampen, Nederland, een feit.
De bandleden lieten zich muzikaal beïnvloeden door onder andere The Doors, Nirvana, Hawkwind, Nick Cave, Nick Drake en The Velvet Underground.
In 2011 startte de band met de opnamen voor hun debuut album met gelijknamige titel, die dat zelfde jaar via het Minstrel Music label verscheen in een gelimiteerde oplage 500 stuks, waarvan 300 stuks zwart en 150 stuks rood en goud gekleurd vinyl, plus 50, die in een "goody bag" zaten en waren voorzien van een poster, 2 unieke live foto's, een sticker, een sigaar met matchbox, een speciaal gebrouwen "Good Beer" en genummerd.
Ook hun tweede LP, waarop 8 nummers staan, is, in een gelimiteerde oplage van 500 stuks, waarvan 200 stuks zwart en 225 stuks gekleurd vinyl, door Minstrel Music uitgebracht plus 75 limited freaks edition exemplaren in een handgenummerde boxset uitgegeven, die de dubbel LP op 180 gram vinyl, een digipack CD, poster, T-shirt, 2 tekst vellen, een print en meer extra's bevat.

Het album start met "What Is Real Is Always Alive" en daarin hoor ik de band een uitstekende melodische poprock song spelen, die enkele prima tempowisselingen heeft en hardrock invloeden bevat en gevolgd wordt door "Focus", een swingende uptempo rock song, die een aanstekelijk ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.
Dan krijg ik "Evolution Revolution" voorgezet en hierin speelt de band een lekker in het gehoor uptempo klinkende poprock song, die diverse tempowisselingen heeft en tegen het einde een stuk heftiger wordt en gevolgd wordt door "Future Days", een heerlijke rock song, die hardrock en symfonische rock invloeden bevat en een afwisselend ritme heeft.
In "Borderride" speelt The Good Hand een rock song, die rustig begint, maar na korte tijd meer tempo krijgt, waardoor de muziek gaat swingen en in "Cocoon" krijg ik een uptempo rock song met afwissselende ritmes te horen.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Die And Become", een vrij rustige song, die gewoon lekker klinkt en "The Madness", een korte rock song, die hardrock en lichte 60er jaren invloeden heeft en tevens wisselende ritmes bevat.

"Blissful Yearning" van The Good Hand is een prima album, dat ik liefhebbers van uptempo rock muziek kan aanraden, eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten