zondag 26 augustus 2018

Review: The Salts - Brave (Braccan Records, 2018) (Folk)

The Salts is een Britse folk band, die in 2011 werd opgericht en bestaat uit: Brian Doran - zang, mandoline en fluit, Lee Collinson - zang, banjo en akoestische gitaar, Jeremy Hart - zang en akoestische gitaar, Tim Cantrell - dubbele basgitaar en Richard Nash - zang en drums.
De band bracht op 6 januari 2015 hun debuut album "She Rises" uit en deze werd op 20 april 2018 gevolgd door "Brave", dat net als het eerste album, via Braccan Records uitgebracht is.

Het album, dat een mix is van traditionele en eigen nummers, bevat 10 nummers, waarvan "Bulgine Run" het eerste is en daarin hoor ik de band een heerlijke dansbare song spelen, die jaren 50 folk invloeden heeft en een aanstekelijk ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Fire Marengo", een swingende folk song, die aanzet tot dansen.
In "Running Down To Cuba" speelt de band een lekker in het gehoor klinkende dansbare song en in de titelsong "Brave" krijg ik een prachtige song te horen, die een hoog meedein gehalte heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna volgt "Drunken Sailor", waarin The Salts een uitstekende swingende uitvoering van dit nummer ten gehore brengt en dit wordt gevolgd door "Dead Horse", eveneens een aanstekelijke dansbare folk song, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Dan zet de band me "Haul Away For Rosie" voor en hoor ik een schitterende afwisselende song, die swingt en opnieuw aanzet tot dansen, waarna "Johnny Come Down To Hilo" volgt en de band me nogmaals laat genieten van zo'n heerlijke opgewekte dansbare song met hoog meezing gehalte.
Vervolgens hoor ik "Fifteen Men", een fantastische folk song, die een licht hypnotiserend en een aanstekelijk ritme bevat en "10,000 Miles", een schitterende mix van folk en hillbilly muziek, die in een vrolijk dansbaar ritme gespeeld wordt en daarbij is stil zitten geen optie.

"Brave" van The Salts staat vol aanstekelijke opgewekte folk muziek, die ik elke liefhebber van dit genre ten zeerste kan aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten