zondag 5 augustus 2018

Review: Human Factor - Let Nature Take Its Course (R.A.I.G.Records, 2018) (Progressieve Melodische Rock)

Eind 2011 werd de band Human Factor opgericht door een stel getalenteerde muzikanten, die hun sporen reeds verdiend hadden in andere bands.
Hun debuut CD "4Hm.F" uit 2012, die via het RAIG Records label verscheen, werd gemasterd door Tobias Svensson van Transubstans Records uit Zweden
Human Factor bestaat uit Konstantin Shtirlitz - drums, Alexander Meshcheryakov - basgitaar (beiden uit de band Infront), Sergey Volkov - sologitaar en keyboards (Kaftan Smeha) en Ivan Ivanov - sologitaar (Hagi Tragger).
"Homo Universum", dat 16 april 2016 via het RAIG Records label is verschenen, is het tweede studio album van de band en werd ook deze keer door Tobias Svensson gemasterd, terwijl het hoes ontwerp van Sergey Vlasov was.
Het derde album van de band heet "Let Nature Take Its Course" en is 12 juni 2018 ook nu weer via RAIG Records uitgebracht en vermeldenswaardig is verder, dat Ivanov vervangen is door Pavel Vorobvov (sologitaar en keyboards) en dat David Paulley de gesproken tekst in het laatste nummer voor zijn rekening neemt.

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "Longyear", waarin ik de band een schitterend progressief rock nummer hoor spelen, dat in een rustig tempo begonnen wordt en langzamerhand iets meer snelheid krijgt, terwijl de muziek zeer melodisch klinkt en dit nummer wordt gevolgd door "A.L.F.", een fantastisch
uptempo rock nummer, dat invloeden uit progressieve en melodische rock bevat en swingt als een trein.
Dan volgt "1816", een heerlijk rock nummer, dat diverse subtiele tempowisselingen en lichte invloeden uit de hardrock heeft en ook in "Lake Of Solitude" speelt de band zo'n uitstekend stuk melodische muziek, waarin enkele tempowisselingen zitten.
In "Touch Of Chixculub" zet Human Factor me een uptempo mix van hardrock, symfonische en melodische rock voor, waarna de band "Alarm #1202" ten gehore brengt en een zeer dansbaar swingend rock nummer speelt, waar een terugkerend ritme in zit.
Daarna krijg ik "Red Shift" voorgeschoteld en hoor ik opnieuw zo'n lekker in het gehoor klinkende melodische rock song, die een aanstekelijk dansbaar gehalte heeft en diverse subtiele tempowisselingen bevat, waarna "Nubo Vetera Promesas Pluvon" volgt en de band me laat genieten van een stuk verrukkelijke rock, dat symfonische en lichte spacerock invloeden heeft en een aanstekelijk ritme bevat.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

"Let Nature Take Its Course" van Human Factor staat vol geweldige nummers, waarmee de band me van begin tot einde heeft weten te boeien en ik kan liefhebbers van zowel progressieve, symfonische als melodische rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten