zondag 20 oktober 2019

Review: Love Machine - Mirrors & Money (Unique Records, 2019) (Pop / Psychedelische Rock)

Love Machine is een band uit Düsseldorf en Keulen, Duitsland, die bestaat uit: Marcel Rösche - zang en percussie, Hendrik Patoka Siems - sologitaar en zang, Felix Wursthorn - sologitaar, synthesizer en zang, Thibaut Sanli - basgitaar en Noel Lardon - drums, percussie, orgel, saxofoon en zang.
De band bracht 2 april 2014 hun debuut album "A Present To The Galaxy" als digitale download in eigen beheer uit en deze werd op 22 april 2016 gevolgd door het album "Circles", dat via het Tonzonen Records label in een beperkte oplage op LP verscheen en tevens als CD en als digitale download werd uitgebracht.
De van het album getrokken single "Sun Paradox" kreeg bij MTV Duitsland aandacht en werd gedraaid bij radio 1 Live en enkele underground radio stations.
De laatste 3 jaar toerde Love Machine bijna constant door Duitsland en speelde in clubs en op festivals als Burg Herzberg, maar ook trad de band op in diverse landen in Europa, zoals: Frankrijk, Denemarken, Polen en Engeland, waarbij het podium werd gedeeld met bands als: Acid Mothers Temple, Kikagaku Mojo en The Flying Eyes.
Hun derde album "Times To Come", dat in maart 2018 via Unique Records op LP en CD verscheen, werd op 15 december 2017 vooraf gegaan door de single "Times To Come", om op 11 oktober 2019 gevolgd te worden door het album "Mirrors & Money", dat 6 nummers bevat en op 10" LP, CD en als digitale download via Unique Records wordt uitgebracht.
Vermeldenswaardig is verder, dat Richard Eisenach - basgitaar en achtergrondzang de vervanger is voor Thibaut Sanli en dat gastmuzikanten: Jan Lammert - elektrische piano, Jim Galakti - trompet, Paul Thiesen - trombone en Patrick Stäude - achtergrondzang op de plaat meespelen.

Het eerste nummer van het album heet "Valentino" en hierin speelt de band een mooie pop song in een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, die gevolgd wordt door het titel nummer "Mirrors & Money", waarin ik een swingende song voorgezte krijg, die een aanstekelijk ritme heeft.
In "Birdy Buddy" laat de band me genieten van een uptempo pop song, die swingt als een trein en enkele tempowisselingen en lichte jazz invloeden heeft en in "The Stripper" zet Love Machine me opnieuw een prima pop song in een gemiddeld tempo voor, waar subtiele tempowisselingen in zitten.
Dan volgen "Dead Cats Dream", een vrij rustige song met een dansbaar ritme en "Starshine", een rustig startende song, die halverwege verandert in een verrukkelijk progressief stuk muziek, dat in een hoog tempo gespeeld wordt, om naar het einde toe rustig uit gespeeld wordt.

"Mirrors & Money" van Love Machine is over het algemeen een vrij rustige plaat, die uitstekende pop songs bevat, waarvan het hoogtepunt zonder twijfel "Starshine" is en ik raad liefhebbers van de betere pop muziek dan ook aan, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar het album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten