zondag 20 oktober 2019

Review: Metalite - Biomechanicals (AFM / Suburban / Bertus, 2019) (Symfonische Rock)

Metalite uit Stockholm, Zweden, werd in 2015 opgericht door Edwin Premberg - sologitaar en Emma Bensing - zang.
In 2016 kwamen Robert Örnesved  - sologitaar, Robert Majd - basgitaar en Lea Larsson - drums het duo versterken en de band was een feit.
De band kreeg een contract bij Inner Wound Recordings en in oktober 2017 verscheen het album "Heroes In Time", waarvan 4 singles getrokken werden.
In 2019 werd Emma vervangen door Erica Ohlsson (zang), met wie de band het album "Biomechanicals" opnam en op 25 oktober 2019 verschijnt dit in een beperkte oplage van 250 stuks op groen vinyl en in een beperkte oplage van 250 stuks op goudkleurig vinyl en tevens op CD en als digitale download via AFM records.

Het album bevat 11 nummers en begint met "Far From The Sanctuary", waarin de band me een schitterende mix van elektro, hardrock en symfonische rock voorzet, die in een hoog tempo gespeeld wordt en swingt en dit nummer wordt gevolgd door "Apocalypse", een uptempo mix van hardrock en symfonische rock, die diverse tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link nder de recensie)
Daarna volgen de titel song "Biomechanicals", een prima uptempo rock song met enkele subtiele tempowisselingen en een dansbaar ritme, "Warrior", een fantastische swingende uptempo rock song, die met de snelheid van de hoge snelheidslijn gespeeld wordt en invloeden van hardrock en symfonische rock heeft en tevens tempowisselingen bevat.
In "Mind Of A Monster" zet de band me opnieuw zo'n zelfde soort uptempo rock song voor, in "World On Fire" gaat Metalite verder met het maken van symfonische rock, die gemixt met dance voor een swingend geheel zorgt en in "Eye Of The Storm" vervolgt de band de ingeslagen weg en is het tempo nog steeds hoog.
Verder volgen "Breakaway", een mooie symfonische rock song met diverse tempowisselingen, "Social Butterflies", een uptempo rock song met hardrock invloeden, "Rise Of The Phoenix", waarin de band nogmaals een uptempo rock song speelt en "Victory Or Dead", krijg ik weer zo'n uptempo symfonische rock song te horen.

"Biomechanicals" van Metalite staat vol met dezelfde soort symfonische nummers, die weliswaar swingen, maar naar mijn mening te weinig variatie hebben en ik raadt liefhebbers van deze muzieksoort dan ook aan, om zelf eens te gaan beluisteren naar deze schijf, want de muziek is zeker niet slecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten