zondag 27 oktober 2019

Review: Suzan Köcher's Suprafon - Suprafon (Unique Records, 2019) (Pop / Folk)

Suzan Köcher's Suprafon uit Solingen, Duitsland bracht op 21 april 2017 hun debuut "Blood Red Wine" als 10" vinyl EP en als digitale download uit, waarna een week later het album "Moon Bordeaux" via Unique Records volgde en deze werd in een zeer beperkte oplage van 50 stuks op marmer kleurig vinyl uitgebracht en tevens als CD en als digitale download.
Vervolgens verschenen de digitale nummers "Peaky Blinders" (14 mei 2019) en "Poisonous Ivy" (31 mei 2019) als voorlopers van het album "Suprafon", dat 8 november 2019 in een beperkte oplage van 150 stuks op oranje vinyl verschijnt en tevens op zwart vinyl, CD en als dd wordt uitgebracht door Unique Records.
Suzan Köcher - zang, akoestische gitaar en sologitaar, wordt op de plaat bijgestaan door haar band Suprafon, die bestaat uit: Julian Müller - sologitaar, percussie en zang, Alfie Joy - basgitaar, tamboerijn en percussie en Jens Vetter - drums, mellotron, synthesizer, zang en percussie en tevens spelen gastmuzikanten Mary Beth - cello (1 nummer) en Michael Patrick St. Clair - trompet en trombone (1 nummer) op de plaat mee.

Het album, dat 9 nummers bevat, begint met het digitale download nummer "Peaky Blinders", waarin de band een me een schitterende psychedelische pop song voorschotelt, die enkele tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna het andere dd nummer, "Poisonous Ivy", volgt en hierin krijg ik een heerlijke swingende poprock song te horen, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Night By The Sea", een lekker in het gehoor klinkende dromerige pop song in de stijl van Caro Emerald.
Daarna zet de band me "Texan Sun" voor en krijg ik een fantastische licht psychedelische mix van pop en folk te horen, die gevolgd wordt door "Zitra" en daarin speelt Suzan Köcher's Suprafon een verrukkelijke dromerige pop song, die over gaat in "Pesky Do Mesta", een uitstekende dansbare song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en swingt.
Verder volgen "Hlavni Nadrazi", een prachtige aanstekelijke pop song met dromerige zang, "Pisen Dne", een mooie uptempo song met een swingend dansbaar ritme en het titel nummer "Suprafon", een geweldige swingende mix van surf, pop en licht psychedelische muziek met een zeer dansbaar ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

"Suprafon" van Suzan Köcher's Suprafon is een verrukkelijke plaat om te beluisteren en ik kan elke liefhebber van folk, licht psychedelische muziek en de betere pop muziek deze schijf dan ook volledig aanraden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten