maandag 7 december 2020

Review: Honeybone - Spheres (Kozmik Artifactz Records, 2020) (Progressieve Rock)

Honeybone uit Dunedin, Australië werd in 2009 opgericht, maar woont tegenwoordig in Melbourne en bestaat uit: Rachel Trainor - zang en drums, Drew Handcock - zang en sologitaar en Peter Jermakoff - basgitaar.
De band bracht hun debuut EP "Soul On Fire (2 Year Anniversary Edition)" op 16 juli 2010 als CD in een beperkte oplage van 200 stuks uit, toen de band nog een kwartet was en deze werd gevolgd door: "Don't Need You" (digitale single, 13 september 2012), die in de huidige bezetting werd opgenomen, "Live At XII Below 9/2/12: Honeybone's Last Dunedin Gig" (digitaal download album, 3 maart 2013), "Talk Back Baby" (beperkte oplage als CD met T-Shirt + A3 poster, CD en dd, 18 oktober 2013), "Live At The Gershwin Room 28/11/14" (dd, 28 januari 2015), "Throw Me A Rope" (digitale single, 13 maart 2015), "Dance" / "You Got It" (dig. single, 3 april 2016), "Spits & Curses" (CD EP + T-Shirt in een beperkte oplage van 15 stuks, CD EP 1ste uitgave in een beperkte oplage van 100 stuks, dd, 27 mei 2016), "Right Hand" (dig. single,  23 maart 2018), "Stratosphere" (dig. single, 24 april 2020), "Artificial Tears" (dig. single, 23 oktober 2020)  en "Spheres".
Laatstgenoemde plaat werd 27 november 2020 via Kozmik Artifactz Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op nacht blauw 180 gram vinyl uitgebracht en tevens als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op blauw-groen met wit gespetterd 180 gram vinyl en als dd.  

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "Artificial Tears", waarin de band een schitterende psychedelische rock song in een gemiddeld tempo speelt, die invloeden van eind jaren 60 bevat en gevolgd wordt door "Bruises", een heerlijke swingende song, die een aanstekelijk terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "Sands", een uptempo progressieve rock song met een gemiddeld tempo, dat enkele tempowisselingen heeft en "Metathesiophobia", een geweldige swingende mix van progressieve rock en folk, die in een vrolijk klinkend terugkerend ritme wordt gespeeld.
In "Stratosphere" schotelt Honeybone me een progressieve rock song in een gemiddeld tempo voor, die psychedelische invloeden heeft en in "Thread The Needle" krijg ik een uitstekende rock song te horen, die tempowisselingen bevat.
Verder volgen "Bones", een verrukkelijke progressieve rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, lichte progressieve bluesrock invloeden heeft en iets na de helft meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen en "Mist", een fantastische rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft en enkele minuten voor het einde even stopt, om dan te veranderen in een swingend uptempo rock nummer.

"Spheres" van Honeybone is een lekker in het gehoor klinkende plaat, waar ik zeer van genoten heb en ik kan liefhebbers van progressieve rock deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten