maandag 7 december 2020

Review: Love Gang - Dead Man's Game (Colfax Records, 2019) (Rock & Roll / Acid Rock)

Love Gang uit Denver, Amerika, werd eind 2015 opgericht bestaat uit: Kam Wentworth - zang en sologitaar, Grady O'Donnell - basgitaar, Leo Muñoz - orgel en dwarsfluit en Shaun Goodwin - drums.
De band bracht op 30 augustus 2016 hen debuut EP "Love Gang" als digitale download uit, op 27 juli 2018 gevolgd door: de digitale demo "Break Free" en het album "Dead Man's Game", dat 9 nummers bevat en in eigen beheer onder de naam Colfax Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op karamel kleurig vinyl en als digitale download verscheen.

Het album begint met het titel nummer "Dead Man's Game", waarin de band een geweldige mix van garagerock en rock & roll in een hoog tempo ten gehore brengt, die swingt en psychedelische invloeden heeft en gevolgd wordt door "Heavy Metal Thunder" en daarin gaat de band verder met het maken van hun uptempo rock, die in sneltreinvaart mijn gehoorgang binnen gespeeld wordt.
Daarna volgen "Wasted Again", een fantastische uptempo rock song, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft, "The Nightwalker", een heerlijke swingende mix van progressieve folk en progressieve rock, die tempowisselingen heeft en "Interlude", een prachtig rustig nummer, dat een terugkerend ritme heeft.
In "Addiction" zet Love Gang me een schitterende uptempo rock song voor, die een aanstekelijk ritme heeft en in "Break Free" krijg ik een swingende uptempo song met acid rock invloeden te horen, waarbij stil zitten geen optie is.
Verder volgen "Don't Trust A Snake", een verrukkelijke progressieve rock song, met acid rock invloeden, die een hoog tempo heeft en swingt als een trein en "Endless Road", dat begint met een sjamaanse trom en dwarsfluit in een terugkerend ritme, dat na iets meer dan een minuut over gaat in een stevige rock song, die na enkele minuten verandert in een swingend progressief nummer met een aanstekelijk ritme, dat in een hoog tempo gespeeld wordt en hierbij is het onmogelijk om niet in beweging te komen.

"Dead Man's Game" van Love Gang is een fantastische uptempo rock plaat, die vanaf de begin tonen swingt en met veel energie wordt gespeeld en ik kan iedere liefhebber van rock & roll, progressieve rock en rock in het algemeen deze schijf dan ook sterk aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten