maandag 21 december 2020

Review: Wedge - Like Tomorrow (Heavy Psych Sounds, 2021) (Hardrock)

Wedge uit Berlijn, Duitsland, werd in 2014 opgericht en bestaat uit: Kiryk Drewinski - zang, sologitaar en mondharmonica, David Götz - basgitaar, orgel, elektrische piano en mellotron en Holger “The Holg” Grosser - drums en percussie.
De band bracht hun debuut album "Wedge" op 10 november 2014 als LP en als digitale download via Heavy Psych Sounds uit en deze werd op 9 februari 2018  gevolgd door "Killing Tongue", die eveneens als LP en als dd via Heavy Psych Sounds verscheen.
Hun derde album, verschijnt 15 januari 2021 via dat label als LP in een beperkte oplage op neon geel vinyl, als LP in een beperkte oplage op half rood/half geel vinyl en op zwart vinyl en als dd en heet "Like Tomorrow".

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "Computer", waarin de band een fantastische swingende progressieve uptempo rock song ten gehore brengt, die sterke invloeden van de muziek uit de begin jaren 70 heeft en tempowisselingen bevat (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Playing A Role", een swingende uptempo rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.
Daarna volgen "Blood Red Wine", een geweldige progressieve bluesrock song met een aanstekelijk terugkerend ritme en tempowisselingen en "Across The Water", een heerlijke aanstekelijke uptempo song, die beweging oproept. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Queen Of The Night" zet Wedge me een swingende powerrock uptempo song met progressieve elementen voor en in "U'n'I" krijg ik een puike uptempo rock song te horen , die invloeden van hardrock heeft.
Verder volgen "At The Speed Of Life", een uitstekende song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en "Soldier", een progressieve rock song met melodische invloeden, die een terugkerend ritme heeft.

"Like Tomorrow" van Wedge is een prima plaat, die sterke invloeden van de jaren 70 progressieve muziek en hardrock bevat en ik kan liefhebbers van beide genres, deze schijf dan ook sterk aanraden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten