zondag 7 november 2021

Review: Tibetan Miracles Seeds - Inca Missiles (Eigen Beheer / Fuzzedupastromoonrecords.bandcamp, 2021) (Psychedelische Pop)

Tibetan Miracles Seeds uit Dundee, Schotland is het project van Jack McAfee – zang, solo- en basgitaar, percussie, orgel, lap steelgitaar, didgeridoo en veld opnames.
Hij bracht zijn debuut uit op 20 april 2020 met het digitale nummer "Ideas" en hierop spelen Kieran Smith - drums en Paul Lefty Wright – dwarsfluit en tanpura mee.
Daarna volgen op 19 juni 2020 het gratis te downloaden digitale nummer "Alone", waarbij hij op drums bijgestaan wordt door Kieran Smith, "Boa Constrictor" (gratis download nummer, 25 juni 2021) en "Swim In The Rain" (gratis download nummer, 23 juli 2021) en op 6 augustus 2021 verscheen het album "Inca Missiles", als cassette in een beperkte oplage van 50 stuks, als LP in een beperkte oplage op doorzichtig amberkleurig geel met blauw gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage van 100 stuks en als digitale download en vermeldenswaardig is nog dat het album 10 nummers bevat, inclusief de singles en de digitale download heeft nog een extra nummer.
Op dit album spelen de volgende gastmuzikanten mee: Kieran Smith – drums (track 1 en 11), Paul Lefty Wright – dwarsfluit en tanpura (track 1) en sitar (track 2 en 3), Robbie Wilson – drums (track 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9) en Jaxon Casey – harp (track 10).

Het album begint met "Ideas", waarin Tibetan Miracles Seeds een geweldige psychedelische song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Set Yourself Free", een prachtige vrij rustige dromerige song met invloeden van de muziek van The Beatles en "Nectarine Dreams", een uitstekende psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat beweging oproept.
Daarna volgen "Boa Constrictor", een mooie dansbare pop song, die een gemiddeld tempo heeft en invloeden van eind jaren 60 bevat, "A Place To Lay Your Mind", een lekker in het gehoor klinkende psychedelische pop song met subtiele tempowisselingen en "Melted Welly", een schitterende uptempo song met een aanstekelijk terugkerend dansbaar ritme.
In "12 Angled Stone" schotelt Tibetan Miracles Seeds me weer een puike psychedelische song met een niet al te hoog tempo voor, in het titel nummer "Inca Missiles" krijg ik een fantastische song in een vrij rustig tempo te horen, die progressieve en psychedelische elementen bevat en tempowisselingen heeft en in "Swim In The Rain" laat hij me genieten van een verrukkelijke song met een aanstekelijk ritme.
Verder volgen "Ideas Reprise", een heerlijke dromerige psychedelische pop song met een niet al te hoog tempo en het bonus nummer van de digitale download "Alone", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.

"Inca Missiles" van Tibetan Miracles Seeds staat vol geweldige psychedelische nummers met sterke invloeden van eind jaren 60 en The Beatles en ik heb dan ook met volle teugen genoten van deze fantastische plaat, die ik elke liefhebber van dit genre zeer kan aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten