zondag 21 november 2021

Review: Victory - Gods Of Tommorow (AFM Records, 2021) (Hardrock)

Victory uit Hannover, Duitsland werd in 1984 opgericht en bestaat na diverse bandbezettingswisselingen tegenwoordig uit: Herman Frank - sologitaar, Michael Stein - drums, Malte Frederik Burkert - basgitaar, Mike Pesin - sologitaar en Gianni Pontillo -zang.
De band bracht hun debuut album "Victory" in 1985 uit en deze werd gevolgd door: "Don't Get Mad... Get Even" (1986), "Hungry Hearts" (1987), "Culture Killed The Native" (1989), "Temples Of Gold" (1990), "You Bought It – You Name It" (1992), "Voiceprint" (1996), "Instinct" (2003), "Fuel To The Fire" (nieuwe opnames van oudere nummers, 2006), "Don´t Talk Science" (opgenomen in 2009, 2011), "That's Live" (live, 1988), "The Very Best Of – Rock'n'Roll Kids Forever (Best Of, 1992) en "Liveline"  (Live, 1994) en ook verschenen er diverse singles van de band in de periode 1986-1996.
Tien jaar na het laatst verschenen album "Don't Talk Science" is de band teug in een nieuwe bezetting met een nieuw opgenomen plaat, getiteld "Gods Of Tommorow", dat 13 nummers bevat en op 26 november 2021 via AFM Records is uitgebracht als LP, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Into" / "Love & Hate", waarin Victory na een korte intro een heerlijke stevige hardrock song met en gemiddeld tempo speelt, die invloeden van de muziek van Deep Purple en Siena Root heeft en aanzet tot dansen (luister naar dit nummer via de Youtube link onder de recensie), waarna het titel nummer "Gods Of Tomorrow" volgt en de band een geweldige rock uptempo song, die swingt als een trein en opnieuw invloeden van Deep Purple en Siena Root bevat.
Daarna volgen "Cut To The Bone", een swingende uptempo song, waarbij stil zitten geen optie is, "Dying In Your Arms", een prachtige vrij rustige rock song en "Hold On To Me", eveneens zo'n puike hardrock song met jaren 70 invloeden.
In "Into The Light" schotelt Victory me een weer een swingende uptempo song voor in de stijl van Deep Purple, in "Mad" krijg ik een uitstekende song in een gemiddeld tempo te horen, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en in "Unconditional Love", een fantastische ballad, die een aanstekelijk ritme heeft en aanzet tot schuifelen.
Dan volgen "My Own Desire", een uptempo hardrock song met een dansbaar ritme, "On Fire", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Rising Force", een uptempo rock song, die swingt.
Verder hoor ik "In Rock We Trust", een verrukkelijke song met een gemiddeld tempo en dansbaar ritme en "Leave You Alone" en ook hierin laat de band me genieten van een 
aanstekelijke rock song met een gemiddeld tempo en jaren 70 invloeden.

"Gods Of Tomorrow" van Victory is een schitterende plaat, die sterke invloeden van de jaren 70 hardrock heeft en ik heb dan ook erg genoten van deze schijf, die ik  elke liefhebber van hardrock kan aanraden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten