zondag 12 december 2021

Review: Detieti - Serious IV (Addicted Label, 2021) (Rock In Opposition)

Detieti uit Moskou, Rusland, werd in 2004 opgericht door Mikhail "Han" Ivanov - basgitaar en Roman Karandaev- drums en zang, die al snel versterking kregen van Ivan "Vanish" Khvorostukhin - sologitaar.
De band nam hun eerste demo in 2010 met hun nieuwe drummer Viktor Tikhonov (Kshettra) op, dat in de debuut EP "Children" resulteerde, die via Zlurad verscheen, maar Roman bleef ook nog steeds bij de band betrokken en speelde mee als zanger tijdens concerten en opnames.
In 2011 kwam keyboards speler Petr "Peyote-R" Bolotov bij de band, waarna dit kwartet de albums "Ne eP" (Addicted Label en Zlurad, 2013) en "In General Terms" (Addicted Label en Zlurad, 2015) uitbracht.
Nadat Ivan "Vanish" Khvorostukhin in 2016 uit de band ging en vervangen werd door Alexander Kosarenko, verscheen op 25 oktober 2016 het digitale split album met Materinskaya Plata "Live Split" en op 19 mei 2018 het album "Frogressive Punk", dat in de zomer en najaar van 2017 opgenomen werd en via Addicted Label en Zlurad uitgebracht werd.
Op 12 maart 2021 bracht Detieti het album "IV" uit, waarop 4 nummers staan, via Addicted Label en dit verscheen als CD, als cassette in roze, oranje en blauw en als digitale download.

Het album start met "Disorienteria", waarin Detieti een fantastisch rock in opposition nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een aanstekelijk ritme heeft en melodische en lichte invloeden van avant garde bevat, waar diverse tempowisselingen in zitten.
Daarna volgt "Milky Squid", dat met ruimtelijke geluiden begint, om al snel over te gaan in een uitstekend stuk RIO, dat swingt en tempowisselingen bevat.
In "Reflective Architect" zet Detieri me een prachtig vrij rustig dansbaar nummer voor, dat dance invloeden bevat.
Als laatste volgt "Z.O.V." voor en hierin laat de band me genieten van een schitterend rock in opposition nummer, dat tempowisselingen heeft en iets na de helft van het nummer in een hoger tempo gespeeld wordt, waardoor de muziek gaat swingen, om tegen het einde in een rustig tempo over te gaan en dienovereenkomstig zo te eindigen.

"Serious IV" van Detieti is een puike plaat, die uitstekende rock in opposition bevat, waar ik vanaf de begin tonen van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort dan ook aan eens te gaan luisteren naar deze prima Russische band.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten