zondag 5 december 2021

Review: Kosmodome - Kosmodome (Karisma Records, 2021) (Progressieve Rock)

Kosmodome uit Bergen, Noorwegen, bestaat uit de Sandvik broers Sturle - sologitaar en zang en Severin - drums.
Op 10 december 2021 verschijnt hun debuut album "Kosmodome", waarop 8 nummers staan, via Karisma Records als LP op doorzichtig groen vinyl, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Enter The Dome", waarin het duo een kort licht progressief stukje muziek in een gemiddeld tempo speelt, dat naadloos overloopt in "Retrograde", een geweldige rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en tempowisselingen
Daarna volgen "Hypersonic", een fantastische melodische progressieve rock song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en "Deadbeat", een schitterende swingende rock uptempo song met tempowisselingen, een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot beweging en tempowisselingen en invloeden van het nummer "War Of The Worlds" van Jeff Wayne.
In "Waver I" zet Kosmodome me een stevige uptempo stonerrock song voor, die swingt als een trein en in "Waver II" laat de band me genieten van een verrukkelijke uptempo progressieve rock song met een dansbaar ritme en tempowisselingen.
Vervolgens hoor ik "The 1%", een uptempo melodische song met progressieve elementen, ruimtelijke en jaren 70 invloeden, die swingt en "Orbit", een uitstekende song met wisselende tempo's en ritmes, die bij tijd en wijle swingt.

"Kosmodome" van Kosmodome bevat 8 puike songs, die op jaren 70 lijst geschoeid zijn en ik heb dan ook zeer van dit debuut album genoten, dat ik elke liefhebber van progressieve rock sterk aanraad.(luister naar enkele nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten