zondag 19 december 2021

Review: Silverlane - Inside Internal Infinity (Massacre Records, 2022) (Hardrock)

Silverlane uit Duitsland werd in 1995 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Tom Klossek - zang, Uli 'Pablo' Holzermer sologitaar, Chris Alexander - ritme gitaar, Daniel Saffer - basgitaar en Basti Kirchdörfer - drums en percussie.
De band bracht hun debuut album "My Inner Demon" in 2008 uit en deze werd in 2010 gevolgd door "Above The Others", waarna het stil werd rond de band, doordat bandleden gingen trouwen en kinderen kregen.
Maar nadat er enkele bezettingswisselingen hadden plaats gevonden is de band terug in een nieuwe samenstelling met een nieuw album, dat "Inside Internal Infinity" getiteld is en via Massacre Records uitgebracht wordt als CD, waarop 10 nummers staan.

Het album begint met "Twinkle Twinkle Little Star", waarin Silverlane een kort kerst nummer met kindergezang speelt, die gevolgd wordt door "I Universe", een geweldige swingende rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend drums ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Blessed", een heerlijke melodische hardrock song met een gemiddeld tempo en een aanstelkelijk dansbaar ritme.
Daarna volgen "Hero Inn Sunset Club", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en melodische invloeden, "Leviathan Rising", een prima rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Medusa", een prachtige afwisselende rock song met melodische invloeden.
In "Soul Of Tears" zet Silverlane me een mooie ingetogen rustig song voor, die piano begeleiding heeft en in "Scorched Earth" krijg ik een geweldige rock song met een terugkerend ritme in een gemiddeld tempo te horen.
Verder volgen "Für Immer Und Ewig" featuring Patty Gurdy, een stevige rock song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Life To Die For", een puike stevige hardrock song met een gemiddeld tempo, die enkele tempowisselingen heeft en orkestrale begeleiding bevat.

"Inside Internal Infinity" van Silverlane is een goede hardrock plaat, die lekker in het gehoor klinkende nummers bevat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten