zondag 12 december 2021

Review: Einseinseins - Zwei! (Tonzonen Records, 2022) (Krautrock / Elektro)

Einseinseins uit Berlijn, Duitsland bestaat uit: Alex Fedorov – sologitaar, synthesizer en vocoder, Niels Hoffmann – basgitaar, synthesizer en vocoder en Johannes Rosswog – drums.
De band bracht op 26 september 2015 2 nummers als digitale download uit, getiteld "Demo" en deze werd op 23 september 2016 gevolgd door "ĬİĨ", die als LP op 180 gram zwart vinyl en als digitale download verscheen en op 21 januari 2022 brengt Tonzonen Records hun album "Zwei!" uit als LP, als CD en als digitale download.

Het album, dat 6 nummers bevat, begint met "Graf Zahl", waarin Einseinseins een geweldige krautrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die invloeden van Kraftwerk heeft en gevolgd wordt door "Plastikliebe", een schitterende song met een terugkerend licht hypnotiserend ritme en een gemiddeld tempo.
Daarna volgen "Regit Etarak", een fantastische instrumentale mix van elektro en krautrock, die een terugkerend dansbaar ritme heeft en "Gasetagenheizung", een puike  swingende song met een gemiddeld tempo, krautrock invloeden en een terugkerend ritme, dat aanzet tot dansen.
In "Nachtigall" schotelt Einseinseins me een heerlijke dansbare elektro song met een gemiddeld tempo voor, die tempowisselingen en melodische invloeden heeft en in het laatste nummer "Nur Fuchs" krijg ik een verrukkelijk instrumentaal nummer te horen, dat een terugkerend ritme heeft en melodische invloeden bevat.

"Zwei!" van Einseinseins is een prima plaat met uitstekende nummers, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan iedere liefhebber van elektro en krautrock 
deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten